Vesa-Pekka Hiltunen

Sodankyläläinen kunnanvaltuutettu Riikka Karppinen (vihr.) on listattu 25 lupaavimman nuoren poliittisen kyvyn joukkoon.

Kokoomuslainen Ajatuspaja Linja listasi Suomen 25 lupaavinta alle 25-vuotiasta poliittista kykyä.

Karppinen sijoittui sijalle 16. eli listauksen mukaan hänessä on paljon potentiaalia nousta valtakunnan politiikan huipulle. Hän oli ainoa listalle päässyt lappilainen.

Ajatuspaja kokosi listan kuntavaalituloksen, nuorisopoliittisen aktiivisuuden ja poliittisen työkokemuksen perusteella.

Ykkössijan vei järvenpääläinen Eemeli Peltonen (sd.) – joka on Karppisen avopuoliso. Toiseksi sijoittui tamperelainen Iiris Suomela (vihr.) ja kolmanneksi mustasaarelainen Christoffer Ingo (r.). Kaikki kärkikolmikosta ovat 22-vuotiaita.

Heistä kuulemme vielä – 25 seuraavan sukupolven päättäjää -listaus löytyy täältä.

"Maakuntavaalit kiinnostaa"

23-vuotias Riikka Karppinen työskentelee Varusmiesliiton pääsihteerinä Helsingissä. Poliittista uraa hän tekee Sodankylässä, jossa hän on vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Hän tulee nousemaan Sodankylän kunnanhallitukseen vajaan parin vuoden kuluttua, sillä vaaliliitossa olleet SDP ja vihreät ovat päättäneet jakaa pestin.

–Maakuntavaalit kiinnostavat. Jossakin vaiheessa myös eduskuntavaalit kiinnostaa, mutta en tiedä, onko sen aika vielä vuonna 2019, Karppinen pohtii tulevaisuuden suunnitelmiaan.


Kommentit (2)

  • Pekka K

    Juu, mutta kepulaisten nuorten piiristä harvoin nousee valtakunnan vaikuttajia. Viimeinen taisi olla Paavo Väyrynen. Sipilä ei ollut enää kovin nuori päästyään Suomen rikkaimpien veronmaksajien tuella ministerivirkaan.

  • kepu

    Tämä tutkimus sorsi keskustalaisia nuoria, joita on valtuustoissa kaikkein eniten. Ne eivät vain olleet isoissa kaupungeissa eivätkä voineet rohmuta suuria äänisaaliita. Keskustanuorissa on paljon enemmän potentiaalisia kansanedustajia kuin listalla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös