Kittilä

Kittilälehti: Sisäpiiri painosti Kittilän luottamushenkilöitä, pieni ryhmä määräsi mitä kertoa poliisikuulusteluissa

Pekka Aho
Kittilä-jupakan käräjäoikeudenkäynti jatkuu.

Kittilä-jupakan käräjäoikeudenkäynti jatkuu.

Pieni sisäpiiriläisten ryhmä sanelee päätöksentekoa Kittilän kunnassa.

Asia käy ilmi poliisin lisäesitutkintamateriaalista, joka tuli julkiseksi tiistaina Kittilä-jupakan käräjäoikeuden alettua. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kittilälehti.

Kittilälehden mukaan entinen keskustan kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Eino Holck paljasti poliisin kuulustelussa, että Kittilän kunnallisessa päätöksenteossa on pieni ryhmittymä, joka sanelee, miten päätökset tehdään.

Virkarikoksista syytteen saaneet poliitikot mahdollisesti jopa sopivat keskenään, mitä vastata poliisikuulusteluissa Anna Mäkelän erottamiseen liittyvistä asioista.

– Timo Kurula otti minuun yhteyttä ja esitti, että tulisin Leville kokoukseen, jossa sovittaisiin, miten asiat ovat menneet ja mitä kerrotaan poliisin kuulusteluissa, Holck kertoi poliisille.

Sisäpiirin muodostivat Holckin käsityksen mukaan entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja ja entinen kunnanjohtaja Timo Kurula (kesk.), Tarmo Salonen (ps.), Torsti Patakangas (kok.), Reijo Kyrö (kesk.) ja myöhemmin myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.). Holckin mukaan keskustan ryhmäkokouksissa "näytettiin ovea", jos ei toiminut kuten ryhmä halusi.

Holck luopui kunnallisista luottamustehtävistä, koska ei enää halunnut ryhmän painostusta.

Lue Kittilälehden uutinen: https://www.kittilalehti.fi/uutiset/holck-sisapiiri-painosti-paatoksissa-6.210.29894.4115900ca3


Kommentit (15)

  • Nimetön

    Eino on nyt vähän ulalla koko hommassa…. Mitä sillä on merkitystä mihin piiriin kuuluu ? asioihin pitää tutustua ja oma mielipide pitää muodostua siltä pohjalta, ennen kokousta tai palaveria, tottakai myös muiden kanssa asioista keskustelemalla, mutta päätöksen hetkellä pitää mennä, kuten omatunto sanoo, siis rehellisesti….oli jonkun puolueen “pomon” mielipide mitä tahansa. Jos on kerran eri mieltä, niin se on siinä, ja jos ei “sovi” ydinporukkaan, niin mitä sitten, ei se ydinporukka yksin päätä mitään. Kyllä se on joka tapauksessa ja joka kohdassa enemmistö, joka päättää ja vähemmistön pitää siihen tyytyä. Paitsi Inkeri seurakuntineen.

  • Exvaltuutettu Lappi

    Valtuutettu vastaa itse tekemisistään ja siksi oman järjen käyttö on sallittua, jopa suotavaa. Yritysmaailmassa on härskiä yrittäjiä joille kunta on lypsylehmä. Kun päättäjiin on solutettu vahvat persoonat edustamaan näitä lypsäjiä niin ryhmäkurilla saadaan haluttu poliittinen lopputulos. Kunnan toimialaan ei kuulu yksityisten yritysten taloudellinen tukeminen mutta mitä Kittilästä lopulta löytyy, ei hyvältä näytä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös