Kenraalikunnassa kaksi ylennystä – katso tästä myös kaikki lappilaisten itsenäisyyspäivän ylennykset

Timo Rotonen

Timo Rotonen

Niina Lavia

Tasavallan presidentti on päättänyt ylentää kenraalimajuri Timo Rotosen kenraaliluutnantiksi ja kommodori Jori Harjun lippueamiraaliksi.

Rotonen on toiminut puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä tämän vuoden alusta lähtien. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajana, logistiikkapäällikkönä Pääesikunnassa, sotilastarkkailijana YK:n rauhanturvaoperaatiossa UNTSOssa ja Maavoimien materiaalilaitoksen esikuntapäällikkönä. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2014.

Jori Harju on toiminut merivoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2016 lukien. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa valmiuspäällikkönä Merivoimien esikunnassa, Puolustusvoimien operaatiokeskuksen päällikkönä Pääesikunnassa, vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä ja Suomenlinnan Rannikkorykmentin komentajana. Kommodoriksi hänet ylennettiin vuonna 2015. Harju on nimitetty amiraalin virkaan ajaksi vuosiksi 2019–2023 ja hänet on määrätty Merivoimien komentajaksi vuoden 2019 alusta alkaen.

Alla olevista taulukoista voit katsoa Suomen merkittävimmät ylennykset sekä kaikki Lappiin tulleet ylennykset. Otsikkopalkkia klikkaamalla voit järjestää taulukon nimen, paikkakunnan/palveluskunnan tai sotilasarvon mukaan. Hakutoiminnolla voit myös etsiä taulukosta vaikkapa haluamaasi nimeä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös