Kemin "kaatopaikan" tulipalossa epäillään rikosta, palo aiheutti myös öljyvahingon

Tulipalon savupatsas näkyi Kallinkankaan näköalatornille. Kuva on otettu lauantaina illalla kello 20, noin puoli tuntia hälytyksen jälkeen. Lukijan kuva.

Tulipalon savupatsas näkyi Kallinkankaan näköalatornille. Kuva on otettu lauantaina illalla kello 20, noin puoli tuntia hälytyksen jälkeen. Lukijan kuva.

Vesa-Pekka Hiltunen

Kemin lauantai-iltainen tulipalo "laittomalla kaatopaikalla" aiheutti myös öljyvahingon. Lähellä Elijärveä havaittiin lauantaina tulipalo, joka riehusi hylätynnäköisellä tontilla, johon oli kerätty muun muassa rakennusromua, ajoneuvoja, laitureita, autonrenkaita ja lasikuituvene.

Paikalla oli myös 20 öljytynnyriä, jotka ovat valuttaneet öljyä maaperään.

– Alueelta on poistettu maata satojen neliöiden alueelta noin puolen metrin syvyyteen saakka öljyn leviämisen estämiseksi, kertoo päivystävä palomestari Lauri Manninen.

Lisäksi kunnan ympäristöviranomainen on kutsuttu selvittämään, kuinka isosta öljyvahingosta on kysymys.

Poliisi epäilee tapauksessa rikosta.

– Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä ympäristön turmelemisena, kertoo rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista.

Huhtamäki ei vielä ottanut kantaa, epäilläänkö paloa tahallaan sytytetyksi.

– Tutkimme syttymissyytä.

Lauantai-iltana syttynyttä paloa sammutettiin lauantai-iltana myöhään yöhön. Palon jälkisammutus jatkui vielä sunnuntainakin.

Palosta syntyi jopa kymmenmetriset liekit. Lisäksi palosta kuului poksahduksia, kun ilmeisesti palavan aineksen seassa oli kaasupulloja.

Palon savupatsas näkyi kymmenen kilometrin päähän, josta hälytyskin tehtiin noin kello 19.30.

Tulipalosta tai savusta ei aiheutunut vaaraa ihmisille tai rakennuksille, sillä paikka oli verrattain syrjässä.

Lapin Kansa uutisoi lauantaina 8.9. virheellisesti, että palo olisi tapahtunut Keminmaan puolella. Palopaikka on Kemin puolella.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tarkistakaapa nyt karttanne… Paikka ON Keminmaan puolella.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös