Kemijärvi vastustaa Sallan myllyjä

Katja Palmqvist

Kemijärvi ei halua Sallan Portin tuulivoimapuiston myllyjä lähelle Suomun matkailukeskusta. Uusinkaan kaavaehdotus ei kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessaan antaman lausunnon mukaan täytä yleiskaavalle asetettuja sisältövaatimuksia.

Suomu sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä suunnitellusta kahdeksan tuulimyllyn tuulivoimapuistosta, mutta voimalat näkyvät sen rinteille. Kaavan laatijan mukaan maisemavaikutusta ei voida pitää merkittävänä.

Kemijärvi jätti samansisältöisen lausunnon jo edellisellä kierroksella, mutta vastine oli, että vaikka myllyt sijaitsevat uudessa Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavassa matkailun vetovoima-alueeksi kaavoitetulla alueella, ei maakuntakaava ole vielä lainvoimainen.

Rakennustöiden valmistuessa uusi kaava saattaa olla jo voimassa, mutta seudullisesti merkittäväksi katsottaisiin vasta 8–10 myllyn puisto.

Portin tuulivoimapuiston yleiskaavaehdotus on nähtävillä kolmatta kertaa 29.1.2018 saakka.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös