Johanna Sarriola

Torniolaisen kansanedustajan Katri Kulmunin suunnitelmissa on löytää Linnasta lappilaisia ja jututtaa heitä.

Hänen mukaansa tänä vuonna Linnassa on vielä tavanomaistakin juhlavampaa, kun Suomi juhlii tasavuosia.

–Kansainvälisesti ajateltuna Suomi on menestystarina. Kun miettii, miten maa on vaurastunut sadassa vuodessa, voimme olla ylpeitä. Mihin tahansa maailmalla menee, voi olla reilusti suomalainen.

Suomi 100 -juhlavuonna on järjestetty runsaasti erilaisia tapahtumia ympäri maata. Kulmuni toivoo, että kaikki halukkaat ovat voineet osallistua niihin.

–Juhlavuosi on yhdistävä kokemus ja kansalaisyhteiskunta on näyttänyt voimansa.

Eriarvoisuuden vähentäminen, sekä ihmisten että alueiden välillä, on yksi Kulmunin tärkeimmistä työsaroista.

Sadan vuoden kuluttuakin Lappi on Kulmunin ajatuksissa kuvankaunis maakunta, jossa leipä otetaan luonnosta, kansainvälisestä kaupankäynnistä ja palveluista.

–Keinoälyä ja teknologiaa sovelletaan yhä useammassa asiassa, mutta ihmiset ovat edelleen ihan samanlaisia kuin nytkin.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös