Juuri nyt: Itä-Lapissa soitellaan esiintyen poliisina -näin tunnistat valepoliisin

Anssi Jokiranta
Juuri nyt: Itä-Lapissa soitellaan esiintyen poliisina -näin tunnistat valepoliisin
Eero Leppänen

Lapin poliisi kertoo, että ainakin Itä-Lapissa on keskiviikkona muutaman tunnin sisässä tullut jo neljä puhelua, joissa on esiinnytty poliisina.

Lapin poliisi haluaa edelleen muistuttaa, että vaikka soittaja olisi kuinka vakuuttava hyvänsä, poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia puhelimitse.

Puhelimitse tunnuksia eivät myöskään koskaan kysy muutkaan viranomaiset tai pankit.

Suomen poliisi on vinkannut aiemmin Facebookissa, miten muutamalla kysymyksellä voi selvittää, onko kansalaiselle soittava henkilö oikea poliisi vai valepoliisi.

"Mikäli joku esiintyy puhelimessa poliisina ja epäilet hänen olevan valepoliisi, kysy soittajalta hänen nimensä ja virka-arvonsa sekä se missä poliisilaitoksessa hän työskentelee. Soita sitten hänelle takaisin laitoksen keskuksen kautta.

Poliisilaitosten yhteystiedot löytyvät täältä: https://www.poliisi.fi/yhteystiedot.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös