Jälleen uusi matkailualue Rovaniemelle – Tennilampien alueelle nousee mökkejä ja igluja

Jälleen uusi matkailualue Rovaniemelle – Tennilampien alueelle nousee mökkejä ja igluja

Tennilampien alue sijaitsee lähellä Rovaniemen Kuohun kylää.

Niina Niemelä

Rovaniemen Tennilampien alueelle on suunnitteilla uusi matkailualue. Alueelle on tehty jo ranta-asemakaava, mutta tonttien omistaja, kiinalainen Wei Lu ei ole vielä tehnyt yhtään rakennuslupahakemusta.

Kaavassa on yhteensä kymmenen loma-asuntojen ja kaksi matkailua palvelevien rakennusten rakentamiseen tarkoitettua tonttia, kertoo rakennustarkastaja Pentti Ylitalo Rovaniemen kaupungilta. Yhdelle loma-asunnon tontille saa rakentaa 200-neliöisen loma-asunnon, kuten mökin.

Kaavamääräysten mukaan yhdelle loma-asunnon rakennuspaikalle saa tehdä mökin ja talousrakennuksen lisäksi enintään kolme iglunmuotoista nukkumarakennusta. Matkailua palvelevien rakennusten korttelialueen yhdelle tontille on varattu oikeus rakentaa 2 500 neliön rakennus.

Kaavoitetun alueen vieressä on muun muassa Tennilampien vesistöt ja majoituspalvelu Villa Kuohu. Pienemmän vesistön rantaan on kaavoitettu ulkoilualue, johon saa rakentaa matkailun ohjelmapalveluja varten kodan ja grillikodan.

Tonttien omistaja Lu on mukana hallituksen varajäsenenä matkailupalveluyrityksissä Lapintonttu Oy:ssä ja YBOOM International Oy:ssä.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kiinalaiset tulevat ja tuhoavat ainutlaatuisen, lähes luonnontilaisen Tennilammen. Eikö kukaan pysty asialle mitään! Eikö edes paikalliset poromiehet tai saamelaiskäräjät puutu tähän!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös