Iso puistoremontti muotoilee Pöyliöojan puroksi Pöykkölässä, Rovaniemellä kunnostetaan myös kaksi muuta puistoa

Rovaniemen kaupunki
Iso puistoremontti muotoilee Pöyliöojan puroksi Pöykkölässä, Rovaniemellä kunnostetaan myös kaksi muuta puistoa

Pöyliöojan puistoalueen ympäristösuunnitelma.

Niina Niemelä

Rovaniemen kaupunki rakennuttaa tämän vuoden aikana kolme puistokohdetta. Suurimpana kohteena aloitetaan Pöyliöojan puistoalueiden rakentaminen Pöykkölässä.

Pöyliöojan lisäksi kaupungissa valmistuu viime kesänä aloitettu Keskuskoulunpuisto ja Syväsenpuiston leikkipaikka peruskorjataan. Puistoalueiden rakentaminen on suunniteltu toteutettavaksi kolmen vuoden aikana.

Pöyliöojan rakennustyöt aloitettiin Pöykkölässä tällä viikolla. Pääurakoitsijana toimii Napapiirin Infra Oy. Työmaa on alueen asukkaiden kannalta keskeisellä paikalla, sillä alueen läpi virtaava Pöyliöoja kunnostetaan talven aikana. Ojaa kunnostetaan puistoalueen kohdalta noin 1,4 kilometrin pituiselta matkalta.

Kolme muutakin aluetta rakennetaan

Ojan jyrkkiä ja korkeita reunoja loivennetaan ympäristöön sopivammaksi ja käyttäjien turvallisuuden parantamiseksi. Samalla puron linjausta muotoillaan luonnollisempaan muotoon ja puroon tehdään laajennuskohteita. Puron uusiin osiin laitetaan soraa ja kiviä.

Ojaluiskien kaivamisesta tulevilla maamassoilla muotoillaan kumpareita ja loivennetaan katujen ja kevyen liikenteen väylien reunaluiskia. Kaupungin periaatteena on, että puistorakentamisen kaivumaat sijoitetaan alueen puistoalueille.

Pöyliöojan puistoalueelle istutetaan havu- ja lehtipuita, puron varrelle pensasryhmiä ja kosteikkokasveja. Alueesta tulee niittymäinen puronvarsipuisto.

Alueella rakennetaan kuluvan vuoden aikana myös Maamiehenkadun, Saverikkokadun ja Printtivaarantien välinen puistoalue. Puistorakentaminen jatkuu vuosille 2019 ja 2020.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Ei siinä mitään pilata vaan pellon kohdalta raivataan pajukko pois, muuten jää entiselleen.

  • Bcvv

    Eli hyvästit Pöyliöojan luonnonmukaisuudelle. Kauanhan se sai vapaana virratakin. Nyt kaupunki stilisoi sen kaikkien ulottuville, pilattavaksi ja roskattavaksi. Tällaiset pienet kaupunkipurot pitäisi periaatteessa suojella lailla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös