Luonnossa

Hillajängille pääsee ennusteen mukaan heinäkuun puolivälissä – ukkoskuurot kurittivat avosoiden kukintoja

Anssi Jokiranta
Hillankukkien määrä ei kerro totuutta tulevasta sadosta.

Hillankukkien määrä ei kerro totuutta tulevasta sadosta.

Niina Niemelä

Hillakauden odotetaan alkavan tänä vuonna heinäkuun puolenvälin tienoilla. Ranualainen marjatohtori ja marjan ostaja Reijo Sääskilahti totesi viime viikonlopun ukkosmyrskyjen vahingoittaneen hillan avosoiden kukintoja.

– Mikäli ilmat lämpenevät ja pölyttäjiä riittää, alkanee hillakausi heinäkuun puolenvälin tienoilla, hän sanoo Ranuan kunnan hillatiedotteessa.

Jos sää pysyy viileänä, hillasesongin aloitus venynee 20. päivän tienoille. Sadon kokoa pystyy arvioimaan, kun hilla on tupella.

Ensimmäiset havainnot hillankukista tulivat tänä vuonna toukokuun lopulla. Ranuan kunnanhallituksen puheenjohtajan Veijo Illikaisen mukaan hillankukinta alkoi viikkoa myöhemmin kuin edellisenä vuonna.


Kommentit (2)

  • nimetön

    Vai mitä hillatohtori joko on kilohinta päätetty.Hilloja tulee niin paljon että voi kauhakuormaajalla kerätä.

  • Nimetön

    Toivotaan, että sade ja halla vei. Säästyy selkä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös