Ruoka

Hauki maistuu pihvinä, pullina ja jauheena pizzassa, osa heittää kalan ketuille – näin lukijamme valmistavat haukea ruoaksi

Terttu Pohtila
Hauesta voi loihtia vaikka minkälaisia herkkuja. Tässä kuvassa on taidonnäyte Haukiviikoilta. Annoksen teki Markus Maulavirta.

Hauesta voi loihtia vaikka minkälaisia herkkuja. Tässä kuvassa on taidonnäyte Haukiviikoilta. Annoksen teki Markus Maulavirta.

Niina Niemelä

Pulliksi, pihveiksi, savustettuna, fileenä paistettuna, jauhettuna ja ketun ruokana.

Kerroimme jutussamme "Hauen maine jänkäkoirana jäämässä historiaan", että jänkäkoiraksi pilkatun kalan arvostus ruokana on hiljalleen nousemassa pohjoisessa. Lukijamme kommentoivat…


Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös