Enontekiön henkirikos lieveni hovissa murhasta tapoksi – avopuolisonsa puukottaneelle miehelle elinkautisen sijaan 11 vuotta

Poliisi
Rovaniemen hovioikeus alensi Enontekiöllä tyttöystävänsä surmanneen miehen tuomiota.

Rovaniemen hovioikeus alensi Enontekiöllä tyttöystävänsä surmanneen miehen tuomiota.

STT Rovaniemi

Enontekiöllä joulukuussa 2016 tyttöystävänsä hengiltä puukottanut mies syyllistyi murhan sijasta tappoon, Rovaniemen hovioikeus katsoi perjantaina.

Hovioikeuden piti arvioida, täyttikö puukotus murhan määritelmän, eli oliko se tappoa selkeästi törkeämpi teko ja tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

Lapissa kausityöntekijöinä olleiden tshekkiläismiehen ja brittinaisen parisuhde oli ollut riitainen. Mies kävi naisen kimppuun tämän ollessa puhelimessa, ja puukotti tätä useita kertoja. Uhrista löytyi kymmeniä pisto- ja viiltohaavoja.

Oikeuden mukaan murhasyytteen hylkäämisen puolesta puhui se, että teko oli tapahtunut kiihtymystilan vallassa eikä siihen liittynyt harkintaa. Vaikka puukotuksen kesto osoitti oikeuden mukaan sitkeää surmaamispyrkimystä, ei sitä kuitenkaan voitu pitää erityisen julmana.

Käräjäoikeudessa Karel Frybl, 38, oli tuomittu murhasta elinkautiseen vankeuteen. Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen seuraus taposta on 11 vuoden vankeusrangaistus.


Kommentit (2)

 • Nimetön

  Tällaisille rikoksen tekijöille, jotka tulevat ulkomailta ja kaikkatyönsä ohessa syyllistyvät rikokseen, pitäisi tulla välitön passitus kotimaahansa kärsimään tuomiota.
  Tämä siksi, ettei suomalaisen, hotellitasoisen vankilamajoituksen, pitäisi koskea ulkomaalaisia.
  Esimerkiksi Virosta tulevat rikolliset vastustavat passitusta kotimaahan ja päätös tulee yleensä niin hitaasti, että vankeus ehtii loppua ennen päätöstä.
  Suomi on lepsu ja antelias maa ulkomaalaisille, mutta ei tätä maata rakentaneille vanhuksille ja työkyvyttömyyseläkeläisille, joiden elämää viedään kurjemmaksi, jotta kaikki vankeuteen ja ulkomaalaisiin liittyvät asiat saataisiin vietyä läpi suurella rahalla ja mallikkaasti.

 • sotmest

  Suomen oikeuslaitos näytti tässä päätöksessä – taas kerran – ettei tapulissaan kovin montaa lepakkoa lentele. Herranterttu pääsee jo ensi keväänä iltalomille ja viiden vuoden kuluttua vapaalle jalalle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös