Nyt Ivalosta löytyi raudoilla pyydetty näätä - näätä on rauhoitettu huhtikuun alusta asti

Nyt Ivalosta löytyi raudoilla pyydetty näätä - näätä on rauhoitettu huhtikuun alusta asti
Eelis Rytkönen

Ivalon pohjoispuolelta löytyi ketunnahka puusta viime keskiviikkona.

Inarin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajan Pertti Vikeväkorvan mielestä eläimen nahan jättäminen puuhun on paheksuttavaa:

Nyt Inarin kunnasta Kontosjärven suunnalta on löytynyt rautoihin jäänyt näätä. Molemmat eläimet ovat rauhoitettuja kesällä. Kummankaan eläimen tappoajasta ei ole tietoa.

Näätä ja kettu ovat metsästettäviä eläimiä rauhoitusaikojen ulkopuolella.

–Metsähallituksen luvalla haitallista petokantaa vähennetään.

Vikeväkorvan mukaan on myös turhaa jättää turkkeja metsään, sillä niistä voi saada kymmeniä euroja.

Tapauksia on sattunut myös aiemmin. Vikeväkorvan mukaan riistan hukkaan heittäminen on turhaa.

–Viitisen vuotta sitten metso oli jätetty metsästyskautena metsään ja vain parhaat rintalihat oli otettu mukaan.

Myös poltettuja riekkoja on löytynyt Vikeväkorvan mukaan metsästä.

Suomen riistakeskuksen Lapin osaston riistapäällikkö Sami Tossavaisen mukaan on vaikea arvioida milloin eläimet on tapettu.

–Eläimet eivät näytä kesäkarvassa olevilta.

Juttua korjattu kauttaaltaan 18.6. klo 11:50. Kyseessä kokonainen näätä, joka on pyydetty raudoilla, eikä puuhun ripustettu turkki, kuten jutussa aiemmin väitettiin.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Pyytäjä

    Itellä jäi kans muutama rauta metsään kun koko maaliskuu oli niin pehmeää kelkka keliä ettei päässyt pois hakemaan. Näädän pyynti loppui maaliskuun viimeinen päivä. Itsellä on raudat laatikoissa ettei näätää isompi pääse. Puussa korkealla. Oravahan tai kärppä sinne lisäksi vain mennee. Hyvähän ne ois kuitenkin kesäksi aina pois ottaa. Tuossakin tie lähellä näköjään. Joo ei tuota naulattu ole vaan pyyntö viritelmähän siinä on. Voinu unohtua jos paljon ollut rautoja pyynnissä.

  • Nimetön

    Hyvin on raudat suojattu, ettei tule vahinkoa niiden kanssa. Näätää pyydetään raudoilla. Itse taas keräilin pyytäjän jäljiltä vireessä olevia jalkanaruja pois metsästä. kolmas vuosi peränjälkeen noita löydän. Jätkän viitseliäisyys on alta arvostelun. Poliisille luovutan ja ilmoituksen niistä teen. Tutkikoon asian.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös