Dronen käyttö vaatii jatkossa verkkotentin läpäisemisen niin harrastajilta kuin ammattilaisiltakin – Myös maksimilentokorkeus laskee

Tilaajalle

Jatkossa lennokit myös lähettävät taivaalta tunnistetietoa ja varoittavat kielletyn alueen lähestyessä.

Anna Muotka
Kuvaajana työskentelevä Jaakko Posti lentää dronea lähinnä ammattinsa vuoksi. Hän toivoo, ettei byrokratia dronejen ympärillä kauheasti lisäänny, jotta mahdollisuus harrastaa säilyy helppona.  – Kurssin pitäisi olla ilmainen tai ainakin mahdollisimman halpa, silloin harrastajallakin tulisi se varmemmin tehtyä.

Kuvaajana työskentelevä Jaakko Posti lentää dronea lähinnä ammattinsa vuoksi. Hän toivoo, ettei byrokratia dronejen ympärillä kauheasti lisäänny, jotta mahdollisuus harrastaa säilyy helppona. – Kurssin pitäisi olla ilmainen tai ainakin mahdollisimman halpa, silloin harrastajallakin tulisi se varmemmin tehtyä.

Anna-Reetta Kytölahti

Kauko-ohjattavien lennokkien eli dronejen lennättämisestä tulee ensi kesänä laitonta, mikäli takataskusta ei löydy verkkotestin läpäisyn osoittavaa todistusta.

Taustalla vaikuttaa EU:n uusi asetus, joka velvoittaa kaikkia dronenomistajia rekisteröitymään. Asetus…


Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös