Kuntavaalit

Demareille vaalivoitto Rovaniemellä – Mikkel Näkkäläjärvi valtuustoon komealla äänisaaliilla

Anssi Jokiranta
Demareille vaalivoitto Rovaniemellä – Mikkel Näkkäläjärvi valtuustoon komealla äänisaaliilla

Demareiden Maria-Riitta Mällinen ja Mikkel Näkkäläjärvi ovat nousemassa uusina kasvoina Rovaniemen valtuustoon.

Sinikka Pylkkänen

SDP:n vaalivalvojaisissa Rovaniemellä oli monta syytä juhlaan, kun tiedot ennakkoäänistä julkistettiin. Demarit on ottamassa Rovaniemellä selkeän vaalivoiton.

Kun äänistä on laskettu 61,5 prosenttia, SDP on 18,7 prosentin äänisaaliillaan kolmanneksi suurin puolue. Kannatuksessa on nousua edellisistä kuntavaaleista on peräti 4,8 prosenttiyksikköä.

Valtuustopaikkoja SDP:lle näyttäisi olevan tulossa 10. Nykyisessä valtuustossa demareilla on Rovaniemellä kahdeksan paikkaa. Kun valtuuston koko pienenee 59 valtuutetusta 51 valtuutettuun, kahden valtuutetun lisäys on merkittävä voitto.

Yksi tyytyväisimmistä demareista oli demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi, joka on menossa uutena läpi valtuustoon komealla äänisaaliilla. Kun ääniä on laskettu 61,5 prosenttia, Näkkäläjärven äänisaalis 205 ääntä on puolueen toiseksi paras. Edellä on vain Rovaniemen demareiden selkeä äänikuningatar, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä 650 äänellään.

Vaalivalvojaisista tavoitettu Näkkäläjärvi oli äärimmäisen tyytyväinen niin puolueensa tulokseen kuin omaan äänisaaliiseensa.

Katso videolta Mikkel Näkkäläjärven tunnelmia vaali-iltana, kun ääntenlaskenta oli vielä kesken:

 

Myös Johanna Ojala-Niemelä on erittäin tyytyväinen puolueensa tulokseen Rovaniemellä.

- Tässä näkyy se, että ehdokasasettelu onnistui. Meillä oli 64 ehdokasta ja tosi toimelias porukka.

Kuntapolitiikasta luopuva konkarivaltuutettu Reijo Sulasalmi puolestaan nimesi yhden yksittäisen syyn demareiden vaalivoittoon Rovaniemellä.

- Nämä olivat sittenkin uimahallivaalit, Sulasalmi sanoi vaalivalvojaisissa.

Anssi Jokiranta
SDP:n vaalivalvojaisissa on hilpeä tunnelma. Johanna Ojala-Niemelän kannatus säilyy vankkana ja Mikkel Näkkäläjärvi nousee uutena nimenä Rovaniemen valtuustoon.

SDP:n vaalivalvojaisissa on hilpeä tunnelma. Johanna Ojala-Niemelän kannatus säilyy vankkana ja Mikkel Näkkäläjärvi nousee uutena nimenä Rovaniemen valtuustoon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös