Luonnossa

Aurinko antaa nauriille hienon aromin – Lapin kaskinaurista viljellään Sodankylässä ja Pelkosenniemellä jo 20 hehtaarilla

Terttu Pohtila
Nauriinnostoaika on alkamassa Kairalassa Pelkosenniemellä. -Osa nostetaan koneella, mutta suurin osa käsin, kertovat Lauri Ukkola (vas.) ja Jani Jaakkola.

Nauriinnostoaika on alkamassa Kairalassa Pelkosenniemellä. -Osa nostetaan koneella, mutta suurin osa käsin, kertovat Lauri Ukkola (vas.) ja Jani Jaakkola.

Terttu Pohtila

Naurista viljelevä osuuskunta Arktinen Aurinko haluaa nostaa Lapin kaskinauriin koko maan keittiöväen tietoisuuteen.

– Se on yhtä hyvä ja erikoinen kasvi kuin Lapin puikulaperuna, sanoo osuuskunnan jäsen Jani Jaakkola Pelkosenniemeltä.

Naurista viljellään Lapissa…


Haluaisitko lukea lisää?

Tilaajana sinulle kuuluu koko verkkosisältömme. Kirjaudu sisään tai tilaa Lapin Kansa tästä.


Lue myös