PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Lä­mä­rit, Kärpät, Luulaja Hockey – Olli Ni­ku­pe­te­ri sai pe­li­ai­kaa Ruotsin kor­keim­mal­la sar­ja­ta­sol­la SHL:ssä

Pihapeleistä Kemin Lämäreiden junnujoukkueisiin, Lämäreistä Oulun Kärppien nuorisojoukkueisiin ja sieltä Luulaja Hockeyn U18 ja 20 joukkueisiin sekä edustusmiehistöön. Kemiläislähtöisen jääkiekkopelaajan nousu Euroopan huippumaiden pääsarjojen, NHL:n tai KHL:n edustusjoukkueeseen on ollut harvinaista herkkua. Olli Nikupeteri saavutti tämän merkkipaalun tänä syksynä.

18-vuotias kiekkoilija sai tulikasteensa tänä syksynä Linköpingiä vastaan. Luulaja Hockey voitti ottelun 5-2.

– Olin joukkueen kolmastoista hyökkääjä ja sain jääaikaa ottelussa muutaman sekunnin. Peli ei jännittänyt lähellekään niin paljon kuin harjoitusottelu Oulussa Kärppiä vastaan, puhelimitse Luulajasta tavoitettu 18-vuotias Olli Nikupeteri kertoi.

Nikupeteri toivoo, että hän saisi vielä kuluvalla kaudella kunnon paikan näyttää osaamistaan edustusjoukkueessa.

– Edustusjoukkueen jokainen pelaaja  on ammattilainen ja totta kai minäkin haluaisin tulevaisuudessa jääkiekosta ammatin.

Luulajan U20 joukkueessa hyökkääjä kuuluu vakiokalustoon.

– Olemme pelanneet yhdeksän ottelua ja niistä on tullut neljä voittoa. Henkilökohtaisesti pelit ovat menneet hyvin ja olen päässyt mukavasti tehopisteille.

20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana toimii torniolaislähtöinen Antti Alamäki. Nikupeteri ei tuntenut valmentajaa aikaisemmalta kiekkouraltaan.

Lämäreissä kiekko-opit saanut 18-vuotias Olli Nikupeteri pelaa Luulaja Hockeyssa jo kolmatta kauttaan.
Lämäreissä kiekko-opit saanut 18-vuotias Olli Nikupeteri pelaa Luulaja Hockeyssa jo kolmatta kauttaan.


Olli Nikupeteri siirtyi Luulajaan jo kaudella 2019–20. Silloin hän oli mukana Luulaja Hockeyn 18- ja 20-vuotiaiden joukkueessa. Viime kaudella ansiolistaan tuli 16 ottelua alle 20-vuotiaiden joukkueessa ja 20 peliä kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Hockey Ettanissa Kalix HC:n edustusjoukkueessa.

– Nuorten peleissä kausi loppui koronan vuoksi kesken ja siirryin Kalixiin. Pelit menivät aivan ok. Rasitteena olivat päivittäiset ajomatkat peleihin ja treeneihin.

Ennen Luulajaan lähtöä Olli pelasi onnistuneen kauden Kärppien U17-joukkueessa.

– Luulajasta soitettiin ja kysyttiin halukkuuttani tulla pelaamaan Luulaja Hockeyn joukkueeseen. Päätimme lähteä pelikaverini Samu Romakkaniemen kanssa Luulajaan. Jälkeenpäin lähtemättä jättäminen olisi voinut harmittaa. Pelaamme edelleen Samun kanssa samassa joukkueessa.

Olli Nikupeterin elämään mahtuu muutakin kuin jääkiekkoa. Nuorella miehellä on opiskelut vielä kesken.

– Suoritan kaksoistutkintoa ja tarkoitus on kirjoittaa loput ylioppilaskokeet ensi keväänä. Opiskelen Oulun seudun ammattiopistossa myös liiketaloutta. Korona on vaikuttanut näiden opintojen aikatauluun.

Olli Nikupeterillä on pelaajasopimus Luulaja Hockeyn kanssa ensi kevääseen saakka.

Nikupeterin perhe muutti Ouluun 2015 Ollin ollessa seitsemännellä luokalla. Olli sekä velipojat Arttu ja maalivahtina pelannut Veeti jatkoivat jääkiekkoilua Oulun Kärpissä. Perheen isä Petri ryhtyi valmentamaan Kärppien juniorijoukkueita.  Kemissä asuessaan Petri Nikupeteri valmensi muun muassa Lämäreiden edustusjoukkuetta sekä junioreita. Tällä hetkellä Petri Nikupeteri toimii Kärppien U18 akatemia joukkueen vastuuvalmentajana. Arttu, nuorin pojista, pelaa hyökkääjänä samassa joukkueessa.

– Jääkiekko oli vain yksi Ouluun muuttamiseen syy. Oulun seudulla on hyviä koulutus- ja työpaikkoja, Petri Nikupeteri sanoo.

Petri Nikupeteri valmensi Kemissä ollessaan myös Ollia.

–  Kilpailuhenkisyys kuvaa hyvin Ollia. Oma motivaatio ja pitkäjänteisyys pitää olla kohdallaan, mikäli aikoo kehittyä hyväksi pelaajaksi, Petri Nikupeteri muistuttaa.

Jääkiekko

Olli Nikupeteri

Ikä 18 v.

Kasvattajaseura Kemin Lämärit.

Pelipaikka hyökkääjä.

Seurat 2017–18: Kärpät U16 SM-sarja, Ahmat Haukipudas U17 Mestis, Ahmat Haukipudas U18 Aluesarja

2018–19: Kärpät/Ahmat U17 SM-sarja, Kärpät U18 SM-sarja.

2019–20: Luleå HF J18 Elit, Luleå HF J18 Allsvenskan, Luleå HF J20 SuperElit.

2020–21: Luleå HF J20 Nationell, Kalix HC HockeyEttan.

2021–22 Luleå HF J20 Nationell, Luleå HF SHL.