Kuun­te­le Liisa Lapin ih­me­maas­sa: Pa­luu­muut­ta­ja Maria, 45 asuu 100 va­kia­suk­kaan tu­ris­ti­kes­kuk­ses­sa ”Hel­sin­ki oli ihana, mutta kyllä Luos­tos­ta on tullut satama ja ank­ku­ri­paik­ka”

45-vuotias Maria Heikkilä (oikealla) pyörittää Luostolla ravintolaa ja latukahvilaa. Liisa Kuittinen haastattelee häntä podcastiin.
45-vuotias Maria Heikkilä (oikealla) pyörittää Luostolla ravintolaa ja latukahvilaa. Liisa Kuittinen haastattelee häntä podcastiin.

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin kolmannessa jaksossa vieraillaan Sodankylän kaakkoiskulmassa sijaitsevassa Luoston tunturikeskuksessa ja tavataan 45-vuotias Maria Heikkilä, joka pyörittää Luostolla ravintolaa ja latukahvilaa.

Maria palasi Luoston maisemiin nelisen vuotta sitten asuttuaan parikymmentä vuotta eteläisessä Suomessa, ensin Tampereella ja sitten Helsingissä.

Marian äiti Kerttu Heikkilä on pitkän linjan luostolainen ja Marian yhtiökumppani.

Sodankyläläislähtöinen Maria kertoo podcastissa, ettei hänen koskaan pitänyt palata kotiseudulleen eikä hänestä varsinkaan pitänyt koskaan tulla äitinsä jalanjäljissä ravintolatyöntekijä.

”Yritin niin ravistella sitä pois kääntämällä lehteä ja muuttamalla tuhannen kilometrin päähän, mutta mites sitten kävikään. Pakoon et pääse”, Maria sanoo.

Podcastia toimittaa Liisa Kuittinen.

Podcastissa Maria kertoo, millaista on elämä pienessä tunturikeskuksessa Lapissa.

Sarjan aiemmat jaksot löydät tästä:

Kaikki Lapin Kansan podcastit löydät esittelyineen tältä sivulta ja tästä:

Lapin Kansan podcastit ovat tilattavissa ilmaiseksi muun muassa Soundcloud-palvelussa, Spotifyssä ja Applen podcasteissä.