Kuun­te­le Liisa Lapin ih­me­maas­sa: Lea Kau­la­nen, 57, Äkäs­lom­po­lo: Olen löy­tä­nyt it­sel­le­ni sopivan tavan elää

”Tämä on ollut hyvin elämänmakuista aikaa. Olen pystynyt vaikuttamaan siihen, missä mie asun ja miten mie elän.” Niin kertoo kotitilalleen Äkäslompoloon vuonna 2001 palannut yrittäjä Lea Kaulanen Liisa Lapin ihmemaassa -podcastissa.

Liisa Lapin ihmemaassa
Liisa Lapin ihmemaassa
Kuva: Liisa Kuittinen

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin syksyn kuudennessa jaksossa mennään Äkäslompoloon ja tavataan 57-vuotias yrittäjä Lea Kaulanen, joka muutti perheineen 2000-luvun alussa Porvoosta tyhjäksi jääneelle kotitilalleen, Karilan tilalle.

Karilan Navettagalleria -nimistä kahvilaa ja tilausravintolaa lapsuusmaisemissaan pyörittävä Lea tunnetaan Äkäslompolon seudulla taitavana nukentekijänä. Lea nukkeja voi nähdä paitsi Navettagalleriassa myös esimerkiksi luontokeskus Kellokkaassa Ylläksellä.

”Mie löysin nukkien tekemisen tarinankerronnan välineeksi”, Lea kertoo podcastissa.

Lealla on juuret vahvasti Äkäslompolossa, ja ympäröivä luonto on hänelle tärkeä. Karilan tilalla hän on pyrkinyt säilyttämään autenttisen tunnelman ja saneeraamaan paikkoja vanhaa kunnioittaen.

Äkäslompolossa Lea on myös pyrkinyt toteuttamaan itseään ja elämään itsensä näköistä elämää.

Kuuntele:


Kuuntele aiemmat jaksot: