Kuun­te­le Liisa Lapin ih­me­maas­sa: 24-vuo­tias Henni Kuusela muuttu Muo­nioon ja perusti he­vos­yri­tyk­sen "Mie tykkään haas­teis­ta tosi paljon”

”Raha on asia, jonka kanssa pitää kipuilla”, sanoo kaksi vuotta hevosyrittäjänä Muoniossa toiminut Henni Kuusela Liisa Lapin ihmemaassa -podcastissa. Silti hän kokee olevansa nyt unelmatyössään.

Liisa Lapin ihmemaassa.
Liisa Lapin ihmemaassa.
Kuva: Liisa Kuittinen

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin syksyn viidennessä jaksossa tavataan nuori muoniolainen yrittäjä Henni Kuusela.

Henni pyörittää Torassiepin perinnekylässä Pallaksen läheisyydessä omaa Tunturiratsut-yritystä, joka tarjoaa hevosohjelmapalveluja ja ratsastustunteja. Yrittäjyys on Hennistä raskasta mutta antoisaa.

”Vaikka siinä on se paine, että riittääkö rahat ja miten me pärjätään, niin se myös tietyllä tavalla pitää vireessä. Mie tykkään haasteista tosi paljon”, Henni kertoo podcastissa.

Kuopiossa varttunut Henni tuli Muonioon alun perin vuonna 2014 opiskelemaan eräoppaksi. Eräopasvuoden jälkeen hän muutti vähäksi aikaa takaisin Kuopioon, mutta palasi pian pohjoiseen, ensin Leville ja sitten Muonioon.

”Muonio oli jättänyt jälkensä – ja Pallakset. En päässyt yli siitä ajatuksesta, että haluan olla niiden läheisyydessä”, Henni kertoo.

Kuuntele podcastista, millainen Hennin matka hevosalan yrittäjäksi on ollut ja miten 24-vuotias Henni viihtyy Lapissa.

Kuuntele:


Kuuntele aiemmat osat: