Kuun­te­le Elä­mys­ten et­si­jät: Sie­lun­mai­se­ma löytyi tun­tu­ris­ta, sanoo Hal­til­la sa­ta­kun­ta kertaa käynyt Raiski Pa­lo­saa­ri

Raija Palosaari.
Raija Palosaari.

Savonlinnan kupeesta lähtöisin oleva Raija ”Raiski” Palosaari tuli Kittilään seurakunnan nuoriso-ohjaajaksi vuonna 1976. Pian elämä vei muutamaksi vuodeksi etelään, mutta 1980-luvun alussa Palosaari palasi Lappiin, ensin Pelloon ja sitten Kolariin. Kittilään hän asettui pysyvästi vuonna 1991. Siellä hän on työskennellyt paitsi seurakunnassa myös kunnan etsivässä nuorisotyössä. Vuodesta 1997 Palosaari on pyörittänyt lisäksi omaa luontomatkailuyritystä.

Palosaari on intohimoinen vaeltaja, jonka rakkaimmat retkimaisemat löytyvät Käsivarren suurtuntureilta. Hän käy Käsivarressa ja Haltilla useita kertoja vuodessa, toisinaan yksin, välillä ystävien ja usein asiakkaiden kanssa. Ryhmät liikkuvat omalla lihasvoimalla eli jalan, hiihtäen ja potkureilla. Yhdelle Palosaaren ryhmälle on tehty oma potkukelkkajoiku.

Lähivuosiin mahtuu myös toisenlaista seikkailua. Palosaari on istunut Kittilän kunnanvaltuustossa uutena valtuutettuna vuodesta 2017. Vuodet ovat lisänneet arvostusta heitä kohtaan, jotka ovat valmiita käyttämään vapaa-aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Kunnan päätöksenteon sotkuja Palosaari surkuttelee. Hän sanoo, ettei tunnista valtuuskollegoitaan siitä kuvasta, joka heistä julkisuudessa on annettu. Oman ensimmäisen valtuustokautensa Palosaari sanoo jäävän myös viimeiseksi.

Tapio Nykänen retkeili Raiski Palosaaren kanssa Kittilän mustikkamailla ja puhui elämyksistä, nuorisosta, politiikasta ja Haltista.

Kuuntele Elämysten etsijöiden aiemmat osat:

Voit kuunnella ja tilata Lapin Kansan kaikki podcastit myös Spotifystä.

Voit kuunnella ja tilata Lapin Kansan kaikki podcastit myös Apple Podcasteistä.

Löydät kaikki Podcastit myös täältä:

https://www.lapinkansa.fi/aihe/podca