Televisio

Rovaniemeläisohjaaja Jussi Hiltunen ohjaamaan Sorjosta: "Minut valittiin ja olen siitä erittäin innoissani"

Rovaniemeläisohjaaja pyydettiin suomalaisen huippusarjan kolmannen kauden yhdeksi ohjaajaksi.

Jussi Hiltunen ohjaa TV-sarja Sorjosen kolmannelle kaudelle muutaman jakson.

Jussi Hiltunen ohjaa TV-sarja Sorjosen kolmannelle kaudelle muutaman jakson.

Seija Lappalainen

Elokuvaohjaaja Jussi Hiltusen puhelin pirahti, ja soittaja luurin toisessa päässä kysyi, tunteeko Hiltunen Sorjosen.

– Hyvinkin tunnen. Olin katsellut sarjan ensimmäisen kauden televisiosta ja se oli tehnyt suuren vaikutuksen. Pidän Nordic Noir -genrestä ja sarja oli laadukkaasti tehty, Hiltunen kertoo.

Puhelua seurasi pari tapaamista televisiosarjan tuottaja-ohjaaja, Miikko Oikkosen ja hänen tuotantoyhtiönsä edustajien kanssa Helsingissä. Keskustelujen aikana selviteltiin, olisiko Hiltunen halukas ohjaamaan sarjan kolmannelle kaudelle muutaman jakson.

Muitakin ohjaajaehdokkaita oli, mutta Oikkonen oli nähnyt Hiltusen edellisen elokuvan ja pitänyt näkemästään.

– Minut valittiin ja olen siitä erittäin innoissani. Jos saisin valita minkä tahansa kotimaisen TV-draaman ohjattavakseni, se olisi juuri Sorjonen, Hiltunen iloitsee.

– Lisäksi pääsen tekemään töitä jälleen Ville Virtasen kanssa, jonka kanssa olen tehnyt kaksi elokuvaa jo ennestään. Sorjosessa on erinomaiset näyttelijät ja Suomen parhaat kuvaajat, ohjaaja hehkuttaa.

Pääosaa sarjassa näyttelee Ville Virtanen.

Sarjan toinen kausi alkaa pyöriä televisiossa 7.lokakuuta. Kolmannen kauden kuvaukset alkavat jo tämän vuoden puolella. Ruutuun se tulee syksyllä 2019.

Sarjan ensimmäinen kausi myytiin suoratoistopalvelujätti -Netflixille, joka esittää sarjaa mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa ja Itä-Euroopassa. Sarja on myyty yhteensä 180 maahan, mikä on poikkeuksellista suomalaistuotannoille.

Jussi Hiltunen on saanut lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja lyhytelokuvasta Hiljainen viikko (2011). Viime vuonna valmistunut pitkä elokuva, Armoton maa, sai Pietarissa parhaan ohjaajan palkinnon kansainvälisessä esikoiselokuville suunnatussa festivaalissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös