Massahurmaaja Lindgren vipeltää – oli kihloissa 76 kertaa ainakin omien sanojensa mukaan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

FJ-Filmi Oy & Jörn Donner Productions
Massahurmaaja Lindgren vipeltää – oli kihloissa 76 kertaa ainakin omien sanojensa mukaan

Massahurmaaja Pertti Ylermi Lindgren oli omien sanojensa mukaan kihloissa 76 kertaa.

Pekka Eronen

Kreivi

★★★ Peter von Baghin ainoa pitkä draamaelokuva on totta kai kiinnostava, vaikka pitkän linjan filmihullu olikin paremmin kotonaan dokumentin parissa. Toinen kenkä sillä puolella kulkee myös ilkikurinen henkilökuva massahurmaaja Pertti Ylermi Lindgrenistä. Tämä ehti omien sanojensa mukaan kihlautua 76 kertaa, ja aktiivista on vipellys elokuvassakin. Kiti Neuvosen laulama Nuoruustango raikastaa jokseenkin tunkkaisen ajankuvaa. (Suomi 1971)

Yle Teema & Fem tiistai 17.4. klo 21.50

How Do You Know

★★ James L. Brooksin romanttinen komedia on löysä kuin jäätelö kesällä, mutta sinänsä kiinnostavasti se noruu ajassa vastavirtaan. Nykyään, kun viisikymppisetkin yrittävät käydä teineistä, se herää keski-iän kolotuksiin jo kolmekymppisenä. Reese Witherspoon esittää Lisaa, joka potkitaan USA:n softballin maajoukkueesta. Kohta George (Paul Rudd) ja Matty (Owen Wilson) järjestävät poloiselle muuta mietittävää, eli kolmiodraamaa. (USA 2010)

TV5 tiistai 17.4. klo 21.00

Hours

★★★ Hurrikaani Katrina jätti jälkensä paitsi New Orleansin katukuvaan, myös Eric Heissererin vaatimattomaan, pienten puitteiden katastrofijännäriin. Fast & Furious -leffojen Paul Walker on Nolan, joka tuo vaimonsa synnytyssairaalaan juuri tuona kohtalokkaana iltana. Niin kuin siinä ei olisi dramatiikkaa tarpeeksi, sairaala evakuoidaan, ja pieni tytär joutuu keskoskaappiin. Elämän puolesta taistelevat kohta sekä lapsi että isä. (USA 2013)

Hero tiistai 17.4. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös