Televisio

Lapset valuvat pois tv-kanavilta – "Emme hanki mitään ohjelmistoa vain perinteisiä kanavia varten"

Lapset valuvat pois tv-kanavilta – "Emme hanki mitään ohjelmistoa vain perinteisiä kanavia varten"

MTV3:lla näkyvä Paavo Pesusieni, Nelosen Lego-sarja, TV2:n ohjelma Ryhmä Hau ja Foxin näyttämä Smurffit ovat suosittuja lastenohjelmia.

Tiina Vuorimäki

Suomen katsotuin lastenohjelma on Ryhmä Hau, eikä sekään hätyyttele katsojatilastojen kärkeä. Lastenohjelmia näytetään paljon TV2:lla, Nelosella, Foxilla, Subilla ja MTV3:lla.

–Lapset ovat tärkeä katsojaryhmä ja ohjelmissa on kaupallista potentiaalia, sanoo ohjelmapäällikkö Marja Montin Foxilta.

Ohjelmaa tulee useita tunteja varsinkin aamuisin.

–Aamut ovat perinteinen aika esittää lastenohjelmia lineaarikanavilla eli perinteislllä tv-kanavilla ympäri maailmaa ja silloin niitä katsotaan paljon, vastaava tuottaja Karoliina Kivijärvi MTV:ltä sanoo.

Lapsille suunnattuihin ohjelmiin liittyy iso markkinakoneisto leluineen. Joidenkin ohjelmien esitysoikeudet voi saada edullisesti, mutta Suomessa hintaa nostaa aina dubbaus eli se, että hahmot puhuvat suomea.

–Kaupallisuus ei tarkoita, että ohjelma on huono. Jos ohjelma ei kiinnosta, eivät kiinnosta oheistuotteetkaan, sanoo Montin. Hyvänä esimerkkinä hän nostaa esiin Pokemonit.

–Lastenohjelmat valitaan hyvän tarinan ja tunnettujen hahmojen perusteella, ohjelmistosuunnittelupäällikkö Iina Eloranta Nelonen Mediasta sanoo.

–Ylen lastenohjelmissa ei koskaan käytetä väkivaltaa ongelmien ratkaisuvälineenä, lasten- ja nuortenohjelmien päällikkö Teija Rantala sanoo.

Perinteisten kanavien lisäksi lastenohjelmia katsotaan paljon maksukanavilta sekä Lasten Areenasta, Katsomosta ja Ruudusta.

–Katsojaluvut ovat televisiossa jonkin verran laskeneet, mutta samaan aikaan katselu on kasvanut Lasten Areenan sovelluksen puolella, Rantala kuvaa muutosta.

Eloranta sanoo, että Nelonen Media ei hanki mitään ohjelmistoa vain perinteisiä kanavia varten.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös