Viihde

Lappilainen musiikin Keksi-palkinto Adam Huuvan perustamalle The Meänlandille

Adam Huuva vastaanotti bändinsä saaman Keksi-palkinnon. Joulukuu 2018

Adam Huuva vastaanotti bändinsä saaman Keksi-palkinnon. Joulukuu 2018

Tiia Haapakangas

Lapin jo perinteinen Keksi-musiikkipalkinto on myönnetty tänä vuonna meänkielistä talonpoikaisreggaeta esittävälle The Meänlandille.

Haaparantalainen Adam Huuva perusti Meänlandin vuonna 2010 Tornedalsfestin Luulajan keikkaa varten. Kun esiintymispyyntöjä tuli lisää, yhtye jäi elämään. Yhtyeen musiikki on Huuvan ja basisti Jani Nikulan käsialaa. Palkintoraati erittelee, että Huuvan kappaleet ovat kantaaottavia, kun taas Nikulan lauluissa kukkii huumori.

Viidettä kertaa jaetun Keksi-palkinnon myöntää raati, jossa on musiikin ammattilaisia eri puolilta Lappia. Palkinnon jakaa nettijulkaisu Väylän pyörre, jota ylläpitää Arto Junttila.

Tänä vuonna palkinnon toisen ja kolmannen sijan saivat rovaniemeläisyhtyeet Lordi ja Autiomaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös