Nainen vaikuttaa aidosti hämmästyneeltä.

- Fifty shades of white! En ole ikinä nähnyt tällaista, en edes Kanadassa, Kristen Sarah ihastelee tykkylumista metsää Luostolla.

Hän on matkalla kohti ametistikaivosta miehensä Siya Zarrabin kanssa Lapissa kuvaamallaan videoblogilla.

Pian he hakkaavat kaivoksen uumenista itselleen kiviä matkamuistoksi.

Kanadalainen kaksikko kuvasi Lapista vlogisarjan tammikuun lumilla. Se oli jo kaksikon toinen. Aiempi sarja syntyi kesällä 2014.

Kanadasta tavoitettu Sarah muistelee vieläkin mielellään kokemuksiaan tammikuiselta Luostolta.

- Kävely metsässä lumisten puiden ympäröimänä oli uskomattoman kaunis kokemus. Talvinen Lappi on täydellinen määritelmä talven ihmemaalle. En ole ikinä nähnyt mitään sellaista, Sarah hehkuttaa.

Videopäivitys Luostolta

Vaikka lumi ei ole kanadalaisille vieras asia, sen näkeminen pöyheänä ja puiden ympärillä oli jotain, mitä he eivät voi kokea kotimaassaan.

- Torontossa sataa lunta 30 senttiä, hyvällä tuurilla, ja sekin muuttuu nopeasti loskaksi, Sarah sanoo.

- Lapin lumen mukana tuntuu laskeutuvan jokin rauhallisuus. Voit kävellä lumessa ja kuunnella täydellistä hiljaisuutta. Se on meditatiivista.

Kemissä tammikuussa kuvattu jakso:

Uudella Lapin reissullaan pariskunta kulki Rovaniemeltä Luostolle ja piipahti paluumatkallaan Kemissä muun muassa lumilinnassa ja jäänmurtajalla. Koko ajan he kulkivat sormet valmiina kameran rec-näppäimen päällä.

- Aina kun jotain hullua tapahtui, painoimme nappia.

Noin kymmenminuuttiset videot ovatkin täynnä toimintaa, joissa molemmat esiintyvät vuorotellen. Molemmat ovat tv-alan ammattilaisia. Esiintyminen on luontevaa ja videot ovat ajatuksella leikattu tiiviiksi paketeiksi. Vlogista välittyvät aidonoloiset kokemukset lappilaisille tutuista paikoista.

Kesällä 2014 kuvatuissa jaksoissa melottiin Kemijoella:

Vuonna 2014 kuvatuissa vlogeissaan he seikkailivat muun muassa Sallassa ja Savukoskella.

Eri puolilla maailmaa kiertänyt pariskunta päätyi Lappiin ensimmäistä kertaa luettuaan Suomesta.

- Luimme, että Lappi on kaunis osa Suomea, joten tiesimme, että meidän täytyy päästä sinne. Rakastamme olla luonnon ympäröiminä ja se oli ehdottomasti sellainen paikka.

Kesäreissulta on jäänyt mieleen muun muassa yötön yö ja Kemijoki.

- Rakastimme molemmat soudella jokea pitkin ja kokea perinteisen suomalaisen saunan ja järven yhdistelmä ensimmäistä kertaa, Sarah kertoo.

Kun pariskunnalla on nyt kokemusta sekä Lapin kesästä että talvesta, kumpi viehättää enemmän?

- Siya rakastaa talvea enemmän, itse olen enemmänkin 50/50. Vaikka talvi on kylmä, oikein pukeutumalla voi helposti viettää koko päivän ulkona nautiskellen. Suomessa todella tiedetään, miten talvea syleillään: on hauskoja talviaktiviteetteja kuten moottorikelkkailu, jääkiipeily ja lumikenkäily.

- Mitä ehdottomasti rakastan kesässä on se, että voit kerätä puhtaita marjoja missä vain. Ikävä puoli kesässä on sääsket, Sarah pohtii.

Molempien kausien suosituimmat jaksot ovat käsitelleet saunomista. Ensimmäinen Alasti saunassa -jakso on saanut jo yli miljoona katsojaa. Alasti saunassa 2 on sekin saanut jo lähes puoli miljoonaa katsojaa. Tuleeko kolmososa?

- Haluamme tulla takaisin Suomeen! Rakastamme maata, ihmisiä, ruokaa, luontoa - ja tietysti saunaa!

- Kolmosjakso tulee vielä, eli kannattaa seurata meitä!

Hopscotchtheglobe.com
15422186.jpg

Kristen Sarah hehkuttaa Luoston lumisia metsiä.

NETTIOSOITTEET:

hopscotchtheglobe.com -nettisivut, YouTube-kanava

Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös