Hans-Christian Berg heräsi 20-vuotissyntymäpäivänsä jälkeisenä aamuna, otti kynän käteen ja alkoi piirtää – siitä alkoi tie palkituksi kuvataiteilijaksi

Tilaajalle

Kansainvälisen taiteen kentälle 15 vuotta sitten singahtanut kuvanveistäjä Hans-Christian Berg haluaa tuoda näkyväksi asioita, jotka jäävät helposti näkymättömiin. "Taide tarjoaa mahdollisuuden yrittää ymmärtää itseäni, elämää ja maailmaa, kun sanat eivät enää riitä. Lapsihan oppii maailmaa samalla tavalla: itse tekemällä ja kokeilemalla", Berg kertoo.

"Jotkut teokset ottavat jopa parin vuoden päivät, toiset valmistuvat nopeammin", kertoo kuvanveistäjä HC Berg. Pyöreä teräsveistos on Man-made Trophy, Ihmisen tekemä pokaali vuodelta 2013.

Maria Paldanius

Se oli jonkinlainen välähdys. Tai pikemminkin pitkän prosessin synnyttämä ahaa-elämys. Tarve saada uutta syvyyttä maailman tulkitsemiseen oli kasvanut niin suureksi, että oman suunnan löytyminen oli enää yhdestä oivalluksesta kiinni.

Suomen johtaviin…


Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös