Euroviisujen finaalista karsiutuminen oli iso pettymus Darudelle ja Rejmanille: "Suomeksi sanottuna ketuttaa aika rankasti"

ABIR SULTAN ABIR SULTAN
Suomi ei yltänyt Euroviisujen finaaliin.

Suomi ei yltänyt Euroviisujen finaaliin.

STT Tel Aviv

Karsiutumiseen päätynyt Suomen taival tämän vuoden Euroviisuissa sai Suomen viisuedustaja Daruden eli Ville Virtasen murhemielelle. Eilisillan semifinaalin 17 esiintyjästä kymmenen eteni finaaliin, mutta Darude ja solistina toiminut Sebastian Rejman eivät olleet heidän joukossaan Look Away -kappaleellaan.

Virtasta ja Rejmania viisumatkan päättyminen harmitti suunnattomasti.

– Sanoin tuossa äsken, kun joku kävi kysymässä, niin se on veellä alkava sana, mutta suomeksi sanottuna ketuttaa aika rankasti. Olemme tehneet pitkään duunia, tehtiin mielestämme pieteetillä ja hyvillä arvoilla niin sanotusti. Nyt tällainen tulos, niin kyllä kismittää, Virtanen kertoi.

– Tämä tarkoittaa käytännössä, että palloilemme täällä, kun muut juhlivat ja tsemppaavat finaaleihin. Sekin jopa itsessään satuttaa, hän jatkoi.

Virtanen kuitenkin onnitteli jatkoonmenijöitä, joista osasta oli hänen mukaansa tullut heille ystäviä.

– Luulen, että emme ole Sebun kanssa siinä mielessä huonoja häviäjiä, että ne jotka pääsivät jatkoon ansaitsivat sen, mikä se kriteeri onkaan.

Rejmanin tulos yllätti.

– Kyllä tämä rehellisesti vain yllätti minut, tämmöistä tämä on. En ole mikään ennustaja.

Virtanen huomautti, että semifinaalin esitys oli heidän paras vetonsa.

– Laulut menivät parhaiten, ajatukset ja ajoitukset menivät parhaiten, kuvat menivät parhaiten. Jos se ei riitä tässä kohtaa, niin olemme väärässä paikassa tai emme tajua jotain. Tai sitten se on jotain siitä puolivälistä. Mutta ei se mitään, tästä jatkuu elämä ja omat jutut.

Darude ja Rejman ovat säveltäneet ja sanoittaneet Look Awayn. Kappaleen on tuottanut Darude.

Vedonlyöntitoimistot eivät uskoneet Daruden finaalimahdollisuuksiin.

Lauantaina voitosta kisaa yhteensä 26 maata

Jatkoon ensimmäisestä semifinaalista pääsivät Kreikka, Islanti, Valko-Venäjä, Slovenia, San Marino, Australia, Serbia, Kypros, Viro ja Tshekki. Laulukilpailun voittaja ratkeaa lauantain finaalissa.

Euroviisujen isäntämaana toimii tänä vuonna Israel.

Euroviisujen toinen semifinaali mitellään torstaina. Siinä on yksi osallistujamaa enemmän kuin ensimmäisessä, koska alun perin ensimmäiseen semifinaaliin sijoitettu Ukraina vetäytyi kisoista.

Molemmista semifinaaleista jatkoon pääsee yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata. Finalistit puolestaan kohtaavat lauantaina, kun laulukilpailun voittaja selviää.

Semifinaaleista jatkoon päässeiden lisäksi finaalissa nähdään kisojen isäntämaa Israel sekä kisojen viisi suurta rahoittajamaata eli Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Britannia. Näin ollen lauantaina voitosta kisaa yhteensä 26 maata.


Kommentit (4)

  • Andreaz

    Asiahan on niin, että nuo kisat ovat politisoituneet aikapäiviä sitten. Voittajamaa ehdokkaat on joka vuosi samat, eikä suomi kuulu niihin. Ennenkuin yhtäkään laulua on edes luikautettu, tiettyjen kansojen esitykset jätetään ilman noteerausta. Lisäksi nämä kisat ovat hyvin populistiset ja siirtyneet tietyn suuntauksen omaavien yksilöiden huvitukseksi.

  • Turha toivo

    Meillä sitä keksitään aina joku jonkin ihmisen mielestä oikea edustaja euroviisuihin ja sitten alkaa se mahdoton kehumisrumba, miten Suomella on nyt niin mahtava edustaja, että jatkoon pääsee ja voitto tulee. Niin kauan sitä menestymisä kuvitellaan, kunnes taas käy niin kuin eilen kävi, eli kalkkiviivoille jäätiin. Eikä siinä esityksessä käynyt kyllä yhteen se esittäjän silmäpeli ja laulun sanoma, joten ei ihme jos näin kävi. Joku tolkku nyt tuolla osallistumisella Suomellakin pitäisi olla, kun on niin monenmonta kertaa jääty häntäpäähän, joten kannattaako ns.” ostaa ruutia ja ampua harakoita.” Säästetään nekin rahat ja pidetään edes muutama vuosi taukoa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös