Kuvataitelija Tapani Raittila on kuollut

Kuvataitelija Tapani Raittila on kuollut

Tapani Raittila Lapin Kansan Raija Suopajärven kuvaamana vuonna 2007.

STTHelsinki

Kuvataiteilija Tapani Raittila on kuollut. Muotokuvistaan tunnettu Raittila kuoli 96-vuotiaana hoitokodissa Helsingissä tiistaina, vahvisti hänen poikansa, kirjailija Hannu Raittila STT:lle keskiviikkona.

Läpimurtonsa Tapani Raittila teki sotien jälkeen, kun hän nousi kuvataiteen keskeisten modernistien joukkoon. Hannu Raittila pitää isänsä toisena huippukautena 1990-lukua, jolloin ilmava ja värikylläinen ilmaisu korvasi modernistisen ankaruuden.

Raittila maalasi muotokuvan muiden muassa presidentti Urho Kekkosesta sekä Mauno Koivistosta, joka oli siinä vaiheessa Suomen Pankin pääjohtaja.

Raittilan kuolemasta kertoi ensimmäisenä Yle.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös