Rikokset

Viimeiset tuomiot annettiin laajassa Oulun seksuaalirikosvyyhdissä: kahdelle miehelle yli 4 vuoden rangaistukset

Kevään ja kesän aikana on tuomittu kaikkiaan kahdeksan miestä törkeistä seksuaalirikoksista, joissa uhrina on ollut teini-ikäinen tyttö.

Joel Maisalmi
Oulun käräjäoikeus antoi viimeiset Oulun laajan seksuaalirikoskokonaisuuden tuomiot perjantaina.

Oulun käräjäoikeus antoi viimeiset Oulun laajan seksuaalirikoskokonaisuuden tuomiot perjantaina.

Minna Akimo

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeistä raiskauksista sekä pahoinpitelyistä.

Toisessa tapauksessa tuomio tuli myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Vuonna 1993 syntynyt Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaiein sai neljän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia 23 000 euroa.

Toinen tuomittu oli vuonna 1985 syntynyt Abdo Ibrahim Ahmed, jolle oikeus langetti neljän vuoden kahden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Hänet tuomittiin lapseen kohdistamastaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Videolla ollut lapsi jäi oikeuden mukaan tuntemattomaksi, eikä hän ollut tapauksessa asianomaisena ollut lapsi.

Myös hänet tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia uhrille 23 000 euroa.

Molemmissa tapauksissa miesten tekemät seksuaalirikokset ovat olleet sellaisia, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Molemmissa tapauksissa on ollut sama alaikäinen uhri.

Rikoksesta tuomitut miehet ovat kiistäneet syyllistyneensä seksuaalirikoksiin. Toinen tuomituista väitti luulleensa asianomistajaa 17,5-vuotiaaksi. Käräjäoikeus ei pitänyt tätä väitettä uskottavana.

Oikeutta istuttu keväästä saakka

Tuomiot liittyvät laajaan seksuaalirikosten sarjaan, jotka ovat tapahtuneet Oulussa viime vuoden kesällä ja syksyllä.

Oulun käräjäoikeudessa vyyhteen kuuluva ensimmäinen oikeudenkäynti pidettiin 23. huhtikuuta. Asiat on käsitelty erillisissä oikeudenkäynneissä ja niistä on annettu erilliset tuomiot.

Jo aiemmin on kerrottu, että tekijät eivät ole tunteneet toisiaan, joten rikokset eivät tapahtuneet "yhdessä ja yksissä tuumin vastaajien kesken". Teoille yhteistä on ollut se, että uhriin on pidetty yhteyttä sosiaalisen median eri kanavia pitkin.

Tuomiot kahdesta neljään vuotta

Kevään ja kesän aikana Oulun käräjäoikeus on antanut kaikkiaan kahdeksan tuomiota. Jokaisessa tapauksessa tekijöille on annettu ehdottomia vankeusrangaistuksia, joiden pituudet ovat vaihdelleet kahdesta vuodesta reiluun neljään vuotta.

Lisäksi heille on langetettu maksettavaksi vahingonkorvauksia, joiden suuruudet ovat olleet reilusta 8 000 eurosta 23 000 euroon.

Jokaisessa kahdeksassa tapauksessa tuomio on tullut vähintään lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Viidessä tapauksessa törkeän seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi tuomio on annettu törkeästä raiskauksesta.

Tulleet Suomeen pakolaisina tai turvapaikanhakijoina

Oulun poliisi on aiemmin kertonut, että kaikki kahdeksan nyt tuomittua miestä ovat tulleet Suomeen pakolaisia tai turvapaikanhakijoita.

Osalla on pakolaisia ja osalla turvapaikanhakuprosessi on kesken. Osa tuomituista on jo saanut Suomen kansallisuuden.


Kommentit (3)

  • Joopa se joo

    13.7.2019 Oulun Valakijan edessä 14 vuotiasta tyttölasta yritetty väkisin raahata mukaan. Tekijänä “kunniakansalaiset” kepun, kokoomuksen ja perussuomalaisten “tuoma” 1 ulkolainen. Yrittänyt väkisin suudella, houkutella mukaansa asunnolle juomaan “viinaa”! Kun ei tyttö tähän ollut suostunut oli otteet koventuneet. Asianomaisen kertoman mukaan kukaan ei ollut puuttunut tilanteeseen. Vasta kun ulkolainen oli repinyt tyttöä mukaansa oli vanhempi rouva puuttunut tilanteeseen. Eli syksyt pimenee ja pensaikkojen varjot lisääntyy. Käsittämätöntä välinpitämättömyyttä ympärillä tapahtuvaan. Asia pitäisi olla meidän kaikkien Oululaisten tuoreessa muistissa. Kirjoitan siksi tähän, että viranomainen lisää valvontaa, muutoin tämäkin hyväksikäyttö, seksuaalinen häirintä, raiskausyritys jää viranomaisten Ö-mappiin niin kuin mitään ei ole tapahtunutkaan!! Eli nämä “tuomiot” ei tavoita “pelotteena” näille tulijoille. Se, että asianomistajaa on sos.med. kehotettu tekemään rikosilmoitus, jää nyt sitten hämärään, onko tehty.

  • Ihmettelijä

    Miksi näitä uutisoidaan otsikoilla yli neljän vuoden tuomiot? Pitäisi olla alle viiden vuoden tuomiot, niin jo otsikosta kävisi ilmi meidän oikeusjärjestelmän asenne. Nuorten ihmisten elämä on rikottu ja raiskaaja istuu pari vuotta neljästä. Ja sitten mm kokaiinisalakuljetuksesta saa yli 10 vuoden kakun. Nämä raiskaustuomioiden lyhyydet ovat kansallinen häpeä ja mediakin voisi otsikoida oikealla asenteella. Olis sitten tekijänä kotimainen pervo tai maahanmuuttaja, rangaistukset pitäisi törkeän raiskauksen osalta painottaa asteikon yläpäähän.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös