Työnantaja syyllistyy syrjintään, jos ei puutu häirintään

STTHelsinki

– Työnantaja syyllistyy lain mukaan syrjintään, jos se ei puutu tietoonsa tulleeseen tilanteeseen, jossa työntekijää häiritään työpaikalla esimerkiksi seksuaalisesti. Näin työnantaja on vastuussa häirinnästä häiritsevän työntekijän ohella. (Tasa-arvolaki)

–  Häirintään puuttumaton työnantaja voidaan tuomita maksamaan työntekijälle korvausta. Hyvitys on lähtökohtaisesti riippumaton siitä, onko työnantajan teko tahallinen. (Tasa-arvolaki)

–  Työnantajan on asiasta tiedon saatuaan ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi, jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa, hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua. (Työturvallisuuslaki)

–  Laki kieltää työnantajan lisäksi myös työntekijöitä harjoittamasta häirintää. (Työturvallisuuslaki)

–  Laki velvoittaa työkavereita ilmoittamaan työnantajalle ja työsuojeluvaltuutetulle toisen työntekijän tekemästä häirinnästä. (Työturvallisuuslaki)

–  Seksuaaliseen häirintään syyllistynyt voidaan tuomita vahingonkorvauksen ja hyvityksen lisäksi myös rikoksesta sakkoon tai vankeuteen. (Rikoslaki)


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös