Venäjä ja Keski-Aasian maat voisivat tuottaa energiansa täysin uusiutuvasti vuonna 2030, sanovat Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkijat.

Järjestelmä olisi puolet edullisempi kuin uusimmat ydinvoimaan tai hiilidioksidin talteenottoon ja varastointiin perustuvat vaihtoehdot.

Sataprosenttisesti uusiutuva energiajärjestelmä olisi mahdollista, sillä alueella on paljon uusiutuvan energian lähteitä. Mallissa noin 60 prosenttia energiantuotannosta syntyisi tuulivoimalla.


Kommentit (1)

  • pasi l

    Hullunkurista hömpötystä, kaikki “tuotantomenetelmät” olisivat ilmeisesti tuulivoiman kaltaisia, kalliita ja täysin epäluotettavia, niiden varassa ei mikään kehittynyt yhteiskunta pysty toimimaan, vihreät tekniikat kuluttavat enemmän kuin tuottavat, siksi niistä on aikojen kuluessa jo kertaalleen luovuttu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös