Tutkimus: lähes yksi kymmenestä ajaa vesiliirtoon vievillä renkailla – parhaat rengasratsiassa tutkitut renkaat olivat porilaisautoilijoilla

Autorengasliitto tutki lähes 1500 autoilijan renkaat neljässä kaupungissa. Alle 2 millin urasyvyisillä renkailla ajoi 8,6 prosenttia ratsiaan osallistuneista autoilijoista.

Matias Honkamaa
Suomalaisautoilijoiden kesärenkaat ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, selvisi Autorengasliiton järjestämissä rengasratsioissa.

Suomalaisautoilijoiden kesärenkaat ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, selvisi Autorengasliiton järjestämissä rengasratsioissa.

Pekka Mauno

Suomalaisautoilijoiden kesärenkaat ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta edelleen noin yksi kymmenestä autoilijasta ajaa vesiliirtoon alttiilla, liian kuluneilla renkailla, kertovat Autorengasliiton rengasratsian tulokset.

Autorengasliitto tarkasti alkuviikolla 1459 autoilijan renkaat Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa ja Rovaniemellä. Yleisarvio oli, että huonokuntoisten renkaiden osuus oli likimain sama kuin viime vuonna, 8,6 prosenttia.

Paikkakuntien välillä oli kuitenkin isoja eroja. Parhailla renkailla ajetaan Porissa, jossa vain 6,5 prosentilla oli liian kulunut rengas autossaan. Heikoimmat renkaat olivat kuopiolaisilla. 11,8 prosentilla kuopiolaisautoilijoista oli ainakin yksi urasyvyydeltään alle 2 millin rengas autossaan.

Kampanjapäällikkö Hannu Lintala muistuttaa tiestön vaikutuksesta renkaiden kulumiseen.

– Kevään karkeilla asvalttiteillä renkaan kulumisnopeus on jopa 4–5-kertainen keskikesään verrattuna. Lisäksi autojen ohjauskulmat voivat vääristyä huonokuntoisilla teillä, mikä aiheuttaa yksittäiseen renkaaseen nopeasti epänormaalia kulumaa, Lintala sanoo Autorengasliiton tiedotteessa.


Kommentit (1)

  • ELite

    Rengasyritykset ovat ottaneet poliisin mukaan myynninedistämiseen ja tutkivat ihmisten renkaita tien päällä.saadaan vähän säpinää syksyn rengaskauppaan,joka on hiljaista.
    Rengasyrityksen mies kertoo mihin liikkeeseen saa viedä rahansa,että saa uudet tassut talveksi varastoon.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös