Tiilikainen erittäin tyytyväinen EU-parlamentin äänestystulokseen

Sipilä uskoo Suomen kannan voittavan loppujen lopuksi.

Pekka Aho
Tiilikainen erittäin tyytyväinen EU-parlamentin äänestystulokseen

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen luonnehti EU-parlamentin äänestystulosta yhteiseksi voimainponnistukseksi.

Tuomas Savonen

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on erittäin tyytyväinen EU-parlamentin äänestystulokseen metsien hiilinielujen laskentatavasta. Tiilikaisen mukaan tulos on Pariisin ilmastosopimuksen mukainen ja samalla se kuitenkin mahdollistaa metsien aktiivisen hoidon ja käytön.

–  Euroopan parlamentti kokonaisuudessaan otti nyt parlamentin ympäristövaliokunnan kesäisestä kannasta poikkeavan kannan. Tämä kanta on meille mieluinen, Tiilikainen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Heinäkuussa Suomen kanta hävisi, kun Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta äänesti metsien hiilinielujen laskentatavasta.

Tiilikainen kiittää europarlamentaarikko Nils Torvaldsia (r.) ja muita suomalaisia meppejä, jotka ovat tehneet ratkaisun eteen työtä.

–  Tämä on ollut yhteinen voimainponnistus suomalaisille, Tiilikainen luonnehti.

"Saman työn pitää nyt jatkua"

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli keskiviikkona tyytyväinen parlamentin äänestystulokseen. Sipilä kuitenkin korosti, että parlamentin äänestystulos on vasta ensimmäinen askel monipolvisessa päätöksentekoprosessissa.

Sipilä kiitteli ympäristöministeri Tiilikaisen ja suomalaisten meppien äänestystuloksen eteen tekemää työtä. Hänen mukaansa on hienoa, että Ruotsi ja muut metsäiset maat saatiin tukemaan Suomen linjaa.

–  Nyt saman työn pitää jatkua seuraavissa askeleissa, Sipilä sanoi.

–  Ensimmäinen askel on nyt saavutettu ja työtä jatketaan nyt samalla intensiteetillä kuin tähänkin saakka.

Sipilä uskoo, että parlamentin äänestystulos antaa hyvä pohjan asian jatkokäsittelylle EU-maiden ministerineuvostossa.

–  Uskon, että tämä saadaan nyt maaliin saakka, kun tämä ensimmäinen askel saavutettiin.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Miten Ympäristöministeri? voi iloita tästä päätöksestä? Eipä tämä mies kyllä mitään ympäristö tai luontoarvoja edustakkaan… mettäyhtiötten juoksupoikana vain… kohta lähtee viimisetki metät meiltä ja puupellot ja rääseikkö taimikot vaan jää jälkipolville..

  • Hiilinielu

    Huolestuttava ja pöyristyttävä päätös EU-parlamentiltä suomen metsienosalta. Nimittäin hakkuut lisääntyvät tämän johdosta huomattavasti! Uusi metsälakikin on tehty tätä silmällä pitäen. Tämä lobbaus oli tarkoitettu metsäteollisuudelle. Tämän päätöksen maksumiehiksi joutuvat vain kansalaiset! Suomessa metsät (puupellot) vain nuortuu eli metsiä hakataan nyt jo liikaa. Vaikka tietty taho väittää toista!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös