Tehyn uusi puheenjohtaja oppi kotona, että rahasta ja politiikasta ei saa puhua – nyt hän puhuu juuri niistä

Mauri Ratilainen
Tehyn uusi puheenjohtaja oppi kotona, että rahasta ja politiikasta ei saa puhua – nyt hän puhuu juuri niistä

Tehyn uusi puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Hannamari Ahonen

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn uudeksi puheenjohtajaksi on valittu porvoolainen Millariikka Rytkönen. Rytkönen lohdutti porilaisia, että he saavat nyt pehmeän laskun.

–Tehyn puheenjohtaja on ollut 24 vuotta Porista. Minun kotikaupunkini kolme ensimmäistä kirjainta ovat myös Por...

Tehyn väistyvä puheenjohtaja Rauno Vesivalo on Porista, samoin hänen edeltäjänsä, nykyinen kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola.

Kätilöliiton puheenjohtajana toiminut Rytkönen halusi heti puheensa aluksi välittää osanotot Porvoossa eilen surmatuksi tulleen 3-vuotiaan lapsen omaisille.

Rytkönen kertoi, että hän kasvoi kodissa, jossa opetettiin, että rahasta ja politiikasta ei saa puhua. Niistä hän juuri aikoo puhua.

Hänen mielestään ensisijainen tavoite on saada tehyläisille lisää palkkaa.

–Huomatessamme, että sädekehällä ei täytetä jääkaappia eikä makseta asumiskustannuksia, meidänkin suut aukeavat.

Rytkönen haluaa, että julkisen puolen lomarahaleikkaukset perutaan.

Rytkönen haluaa myös Tehylle vihdoin viimein oman sopimuksen ja yhdessä Superin kanssa. Nykyisin kunta-alalla on yhteinen sopimus. Kuten Rytkönen mainitsi, hoitoalan ammattilaisten asioista sovitaan samalla sopimuksella kuin kirjastonhoitajien ja maatalouslomittajien asioista.

Vapaa-ajallaan tuore puheenjohtaja ajaa prätkää ja harrastaa joogaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös