Syyttäjä selvittää poliisin lauantaista aseenkäyttöä – Helsingin partiolla ei ollut etälamautinta

Jussi Leinonen
Syyttäjä selvittää poliisin lauantaista aseenkäyttöä – Helsingin partiolla ei ollut etälamautinta
STT

Syyttäjä selvittää poliisin lauantaista aseenkäyttöä Helsingissä. Poliisi ampui lauantaina Helsingin Herttoniemessä 20-vuotiasta miestä jalkaan. Sivullisiakin uhkaillut 20-vuotias mies juoksi poliisin mukaan kohti poliisia veitsen kanssa, eikä totellut poliisin käskytystä. Ammutulla miehellä ei ole hengenvaaraa.

Syyttäjä selvittää normaalin käytännön mukaan, onko poliisin aseenkäyttö ollut lainmukaista. Syyttäjä ei vielä kommentoi tutkintaa tarkemmin, mutta kertoo, ettei poliisipartiolla ollut mukanaan etälamautinta.

Poliisi joutui käyttämään asetta myös Vaasassa, kun mies osoitti poliisin mukaan konstaapelia käsiaseella. Poliisi ampui miestä mahaan, mutta hänellä ei poliisin kertoman mukaan ole hengenvaaraa.

Syyttäjät arvioivat, oliko poliisin aseenkäyttö tilanteissa lainmukaista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös