Seitsemänvuotias poika loukkaantui tiistaina Ähtärin eläintarhassa, kun kaksi sutta tarrasi häneen kiinni. Poika oli päässyt keskipäivällä susitarhan aidan viereen, jolloin tarhassa ollut susi oli vetänyt pojan käden susitarhan puolelle. Toinen susi oli tarttunut pojan käsivarteen kiinni.

Paikalla olleet henkilöt olivat irrottaneet sudet pojan kädestä. Poika on toimitettu jatkohoitoon, ja kädessä olevat vammat ovat vakavia. Poliisi tutkii tapahtumaa vammantuottamuksena.

Ranuan eläinpuiston intendentin Mari Heikkilän mukaan Ranualla vastaavaa ei voisi tapahtua.

- Jos asiakas kulkee sallitulla reitillä, tällaista vahinkoa ei voi tapahtua. Suurpetojen aitausten kohdalla asiakassillat kuljevat ylhäällä turvallisuussyistä.

Tarkasti merkityistä reiteistä ja kulkusilloista huolimatta asiakkaat menevät joskus liian lähelle villieläimiä. Vaaratilanteita tulee muun muassa silloin, kun asiakkaat haluavat kuvata eläimiä liian läheltä.

- Asiakas roikotti kättään villisikojen aitauksen ylitse, kun hän halusi saada lähikuvaa villisiasta. Silloin työntekijämme muistutti, että villisiat ovat melko nopeita eläimiä. Asiakas hoksasi asian sitten itsekin, Heikkilä kuvailee tänään tiistaina sattunutta tilannetta.

Ranualla on tällä hetkellä kaksi sutta, isä ja poika. Suurimmillaan laumassa on ollut kymmenen sutta, mutta niitä on jouduttu sijoittamaan muihin tarhoihin.

- Susilla on sellainen ikävä tapa, että kiima-aikaan ne ottavat yhden, jota sitten sorsitaan. Ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin hakea niille muu paikka, sanoo Heikkilä.

Vielä viime syksynä susia oli kolme, mutta yksi kuoli tänä talvena tuntemattomasta syystä. Menehtynyt susi on lähetetty Eviraan tutkittavaksi.

- Jäljellä on nyt isä ja poika. Tarkoitus on hankkia jossain vaiheessa laumaan kolmaskin susi, mielellään naaras. Isäsusi alkaa olla jo aika iäkäs, joten ehkä pojalle sitten hankitaan tyttöystävä, kun isästä aika jättää, Heikkilä sanoo.

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Juha Haapaniemi toteaa sanomalehti Ilkan haastattelussa, että eläintarhojen turvallisuusnormit eivät estä ihmisten pääsyä aitausten viereen, jos vieraat sinne haluavat mennä.

Lehden haastattelussa hän toteaa, että Ähtärin eläinpuiston susiaitauksen viereen ei pääse kuin joko kiertämällä tai kiipeämällä aidan yli.

- Jos halutaan, niin päästään väärille katselualueille tai paikkoihin, jotka eivät ole katselualueita, Haapaniemi sanoo.

Tiistaina sattuneen tapaturman vuoksi eläintarhassa selvitetään muun muassa sitä, onko aitauksen turvallisuutta tarvetta parantaa. Eläintarhassa pohditaan myös sitä, miten poikaa purreiden susien kanssa toimitaan.

Edit 21.2.2017 klo 21.48: Lisätty Haapaniemen kommentit.


Kommentit (3)

  • Sushukkanen

    Ihan oma moka jos aitaukseen räpylöitään työntää. Vaikkakin ikävä tapaus, niin mielestäni ei ole aiheellista edes harkita susien lopettamista tms. Villieläin ei voi luonnolleen mitään ja miksi sitä pitäisi rangaista jostakin sellaisesta mikä ei ole sen itsensä aiheuttamaa. Valvokoot vanhemmat jälkikasvuaan paremmin. Siperia opettaa!!

  • Elena

    Jahas ja suden vika taasen kourat irti noista susista. Niita tapetaan ihan liikaa ne kuuluu Suomen luontoon!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös