Valtaosa fitness-urheilua harrastavista naisista ei menetä terveyttään lajiin liittyvän painonpudotuksen takia. Näin havaittiin Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen tutkimuksessa, joka on tekijöidensä mukaan ensimmäinen laajempi fitness-dieetin vaikutuksia selvittänyt tutkimus.

Tutkimuksessa seurattiin 27 fitness-kilpailijanaisen ja samankokoisen kontrolliryhmän terveydentilaa. Kilpailijoista valtaosa palautui kovasta dieetistä, vaikka monet muutokset kehon koostumuksessa ja hormonaalisessa järjestelmässä olivat painonpudotuksen aikana suuria.

Tutkijat tähdentävät, että fitness-elämäntapa on syytä erottaa fitness-urheilusta. Kilpatasolla fitness ei sovi kaikille, kuten eivät muutkaan urheilulajit.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu Frontiers in Physiology -lehdessä.

https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2016/12/tiedote-2016-12-27-09-42-04-304955


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös