Sipilä astui valokeilaan: Pääsiäisenä käyty useaan otteeseen keskustelua Antti Rinteen kanssa – keskustan hallitustie kuitenkin kaukana

Pääministeri aikoo sopeutua tavalliseksi rivikansanedustajaksi

Toivo Kiminki
Pääministeri Juha Sipilä aikoo ottaa nöyrästi vastaan rivikansanedustajan tehtävät. Sitä varten hän sai 17 000 äänestäjän valtakirjan Oulun vaalipiiristä.

Pääministeri Juha Sipilä aikoo ottaa nöyrästi vastaan rivikansanedustajan tehtävät. Sitä varten hän sai 17 000 äänestäjän valtakirjan Oulun vaalipiiristä.

Anita Simola

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä saapui julkisuuden valokeilaan sen jälkeen, kun hän ennen pääsiäistä oli ilmoittanut, että aikoo jättää puoluejohtajan tehtävät.

Sipilä kertoi hetki sitten medialle, että päätös syntyi lopullisesti viime viikon maanantaina.

– Olin jo päättänyt puolitoista vuotta, että jos keskusta ei pärjää vaaleissa, niin ratkaisuni on tämä, hän kertoi.

Sipilä jatkoi, että keskusta saa nyt lisäaikaa rakentaakseen uutta aikaa itselleen, kun johto vaihtuu ensi syyskuussa ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Varsinainen puoluekokous pidetään vuoden päästä kesällä.

Aika iso insinööri

Sipilältä tivattiin, että mitä hän tekee isona?

– Insinöörihän minusta on jo tullut. Aika isokin insinööri. Kyllä minusta tulee kansanedustaja, olen saanut 17 000 äänestäjän valtakirjan Oulun vaalipiiristä ja aion työni kantaa kunnialla.

Hän otti kantaa myös siihen, miten keskustan kannatus saadaan kääntymään.

– Katsotaan nyt ensin nuo puheenjohtajavaalit. Kyllä me sitten keinot keksitään, aina ne on keksitty.

Keskusteluja Rinteen kera

Sipilä myöntää, että pääsiäisen aikaan on käyty epävirallisia hallituskeskusteluja.

– Olen keskustellut useamman kerran sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa. Keskustalla on nyt aika selvä suunta oppositioon. Se on ollut kansan päätös. Aika ihmeitä pitäisi tapahtua vaalivoittajien kesken, jos keskusta olisi mukana hallituksessa.

Ihmeet olisivat hänen mukaansa sellaisia, ettei asioista päästäisi eteenpäin.

Olen sopeutuvainen

Miten pääministeri sopeutuu rivimieheksi?

– Olen erittäin sopeutuvainen. Hoidan kansanedustajan työn, minulla ei ole muita suunnitelmia.

Puhemiehen pestiäkin kyseltiin, josko se houkuttelisi.

– Eikös se kuulu toiseksi suurimmalle puolueelle.

Jos keskusta kuitenkin olisi hallituksessa, niin ministerin kelkka ei Sipilää kiinnosta.

– Ei ole ministerihaluja, ei sitten minkäänlaisia.

Keskustan rökäletappiota hän kuvaili topakaksi. Keskustan kannatus romahti 13,8 prosenttiin eduskuntavaaleissa. Lukema oli alhaisempi kuin vuonna 2011, jolloin keskusta lähti oppositioon.


Kommentit (2)

  • Loppilainen

    Miten se nyt voisi maan etu vaatia keskustaa hallitukseen noilla kannatuslukemilla? Voittajien on nyt vain yksinkertaisesti opittava tulemaan toimeen toistensa kanssa.

  • Tolkku

    Miten se Sipilä selittää sitten puheensa siitä, että ensin maan etu ja sitten vasta puolueen etu. Jos maan etu vaatii keskustaa hallitukseen niin miksi pitää vikistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös