Rahoitusalalle ei sopua, kaksipäiväinen lakko alkaa huomenna

Markku Piilema
Rahoitusalalle ei sopua, kaksipäiväinen lakko alkaa huomenna

Useat pankit olivat lakossa kahden päivän ajan ennen uudenvuoden viikonloppua, nyt luvassa on uusi kahden päivän lakko.

STTHelsinki

Rahoitusalan työriitaan ei löytynyt sopua, joten kaksipäiväinen lakko alkaa huomenna. Asiasta kertovat Ammattiliitto Nousu, Palvelualojen työnantajat Palta sekä Finanssiala ry tiedotteissaan.

Valtakunnansovittelija Minna Helle sanoo olevansa pettynyt tilanteeseen.

–  Kaikki sovun mahdollisuudet on tällä erää haravoitu. Osapuolten näkemyserot ovat niin suuret, ettei riitaa pystytä vieläkään ratkaisemaan, Helle sanoo tiedotteessa.

Lakkoon osallistuvat Ammattiliitto Pro, Nousu, Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä Danske Bankin Esimiehet ja Asiantuntijat ja Danske Bankin henkilöstöyhdistys. ICT-alan toimihenkilöt ovat ilmoittaneet tukevansa lakkoa työsaarrolla.

Suurimpana kiistakapulana tänään jatkuneissa keskusteluissa oli viikonlopputöiden teettäminen. Helteen mukaan pöydällä oli myös palkkaratkaisu. Edellinen lakko oli viime torstaina ja perjantaina.

Uusia sovittelutapaamisia ei ole sovittu, mutta Helteen mukaan keskusteluja jatketaan heti, kun se on mahdollista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös