Pudasjärven omakotitalon palo ja surmatyö järkyttävät naapurustossa – osa asukkaista lähti yöksi muualle sukulaisten luo

Toivo Kiminki
Pudasjärven palopaikalla oli perjantaina päivällä KRP:n henkilöstöä tekemässä tutkintaa.

Pudasjärven palopaikalla oli perjantaina päivällä KRP:n henkilöstöä tekemässä tutkintaa.

Juha Hagelberg

Pudasjärvellä tapahtunut omakotitalon palo ja epäilty talossa asuneen miehen surmatyö sekä hänen puolisonsa sieppaus järkyttävät lähialueen naapurustoa.

Traagisen päivän iltana oli lähinaapurien kesken pidetty kriisipalaveri, jossa tapahtumia oli pohdittu. Muutamasta talosta oli talonväki jopa lähtenyt seuraavaksi yöksi sukulaisten luokse, koska he eivät enää tunteneet oloaan kotona turvalliseksi.

Rikospaikan lähin naapuri – joka ei halua nimeään julkisuuteen – oli torstaiaamuna herännyt paloautojen sireeniin ja mennyt pihalle katsomaan, mitä oli tapahtumassa.

– Muuta ei näkynyt, sillä palopaikalle näkyvyyden peittivät lumiset puut. Tuuli kävi eri suunnalta, eikä savun hajuakaan pihalle kantautunut.

Parempaa tietoa saadakseen hän oli lähtenyt kävellen kohti tapahtumapaikkaa, mutta sinne ei päästetty. Tie oli viranomaisten sulkema.

Huomio kiinnittyi myös tapahtumapaikalta poistunut kuorma-auto, jonka kyydissä olleen mönkijän hän tunnisti tulessa olleen talon kalustoksi.

– Jossain vaiheessa siellä oli kai ajeltu mönkijälläkin, koskapa se poliisin haltuun käytiin hakemassa, naapuri arvelee.

Koko päivän naapuri seuraili uutisia, joita tippui vähän kerrallaan netistä. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa huhut velloivat.

Vähitellen uutisia ja näkemäänsä yhdistellessä muodostui tilannekuva, että paikalta menehtyneenä löydetty mies oli talon isäntä. Auto, jonka kyytiin kaapattu edellisen vaimo oli kyyditty Luulajaan saakka, oli myös talon kalustoa.

Naapurin mukaan kaksistaan hieman erillään muista tienvarren taloista asustellut pariskunta oli hiljainen ja ystävällinen.

Hän ei olisi ikinä voinut, että heille – tai yleensä koko Pudasjärvellä – saattaisi tällaista tapahtua.

Lue lisää: Pudasjärven Naamangantiellä ammuttiin Petäjäkankaantien paloyönä – ampumatapauksen ja henkirikoksen mahdollista yhteyttä tutkitaan

Lue lisää: KRP: Pudasjärven murhan tekijät tappoivat talon asukkaan ja sieppasivat hänen vaimonsa – epäillyt otettiin kiinni Kiimingissä ja Ruotsin Luulajassa


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös