Poliisin keskiviikkoisella palautuslennolla Afganistaniin neljä alaikäistä

Emma Taipale
Poliisin keskiviikkoisella palautuslennolla Afganistaniin neljä alaikäistä

Kuvan lentokone ei liity palautuslentoihin. Kuvituskuva.

STT

Poliisin keskiviikkoisella käännytyslennolla Afganistaniin oli myös alaikäisiä lapsia, kertoo poliisi.

Komisario Pekka Kallio Helsingin poliisilaitokselta sanoo, että neljä yli 14-vuotiasta nuorta palautettiin huoltajiensa kanssa.

–  Yksittäisiä alaikäisiä ei ole palautettu. Minun tietääkseni kolmansiin maihin ei ole koskaan palautettu alaikäisiä ilman huoltajaa. Perheitä ei haluta erottaa.

Poliisin tietojen mukaan lennolla ei ollut raskaana olevia naisia.

–  Lentoyhtiöillä on ohje, jonka mukaan nainen ei voi lentää tiettyjen raskausviikkojen jälkeen. Poliisi noudattaa näitä samoja kansainvälisiä säännöksiä.

Poliisin palautti Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin yhteensä kymmenen henkilöä. Kallio ei halua ottaa kantaa siihen, mistä palautetut olivat kotoisin.

–  Heidän pääsynsä haluamaansa kohteeseen on varmistettu Afganistanin viranomaisten kanssa.

Kallion mukaan palautuslento sujui rauhallisesti. Lennolla oli poliisien lisäksi mukana lääkäri ja tulkki. Palautuslennolle osallistuneet viranomaiset ovat jo palanneet Suomeen.

Lento oli tänä vuonna kolmas palautuslento Suomesta Afganistaniin.

Suomen palautuslennot ovat herättäneet paljon keskustelua, joka kuumeni kuntavaaliviikolla. Pakkopalautuksia Kabuliin vastustettiin tuolloin useilla mielenosoituksilla muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Pasilan poliisitalolla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös