Poliisi otti kiinni neljä uusnatsia ja takavarikoi hakaristiliput

Tuhatkunta vastamielenosoittajaa marssii Helsingin keskustassa

Poliisi joutui puuttumaan Helsingin mielenosoituksiin.

Poliisi joutui puuttumaan Helsingin mielenosoituksiin.

JUSSI LANKINEN, TUULI OIKARINEN, MIKA-MATTI TASKINEN, STT Helsinki

Poliisi on takavarikoinut uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajilta kolme hakaristilippua. Samalla se otti kiinni neljä mielenosoittajaa.

Poliisin mukaan kiinniotot tehtiin rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi. Viestintäjohtaja Juha Hakolan mukaan pidätetyt ovat suomalaisia ja he olivat heilutelleet natsilippuja kulkueen kärjessä.

‒ Liput otettiin pois kokoontumislain ja poliisilain nojalla yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi, kertoo yleisjohtaja, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa mahdollisia rikosnimikkeitä. Hakolan mukaan mielenosoitus on sujunut muuten rauhallisesti.

Natsikulkue on nyt saapunut Töölön Kisahallin viereen ja leiriytynyt siihen. Mellakkavarusteisia poliiseja on paikalla paljon, ja osa heistä on aseistautunut paineilma-asein.

STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan mielenosoittajia on pari-kolmesataa. Kokoontuneiden joukossa on muun muassa joitakin kymmeniä Soldiers of Odin -katupartioliikkeen jäseniä ja muutama kymmenen ihmistä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen väreissä.

Vahvistuksia Ruotsista

Alkumatkasta mielenosoittajajoukko pysäytettiin hetkeksi Hakaniemeen, mutta pääsi pian kiinniottojen jälkeen jatkamaan matkaansa kohti Töölöä.

Hakaniementorille ja Kallion kaduille oli kokoontunut runsaasti vastamielenosoittajia, jotka huusivat muun muassa "ei natseja Kallioon, ei natseja mihinkään".

Vastarintaliikkeen johtamat mielenosoittajat ovat nimitelleet muun muassa pääministeri Juha Sipilää (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.), presidentti Sauli Niinistöä ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps.) kansanpettureiksi.

Uusnatsimielenosoittajia on saapunut paikalle ainakin Ruotsista.

Myös keskustassa Narinkkatorilla kokoontunut Helsinki ilman natseja -vastamielenosoitus on saapunut Taivallahden kentälle. Poliisin mukaan siihen osallistuu noin 1 800 mielenosoittajaa ja marssi sujui rauhallisesti.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Mellakkapoliisi kävi rauhallisten mielenosoittajien kimpuun takavarikoiden heidän sääliä herättävät lippunsa, näinhän sitä julkisuutta saadaan ja rentit käännettyä taas kerran päälaelleen, mutta tärkeintähän on että media saa lööppinsä.

  • Nimetön

    Kyllähän hallitus on täydellisesti rähmällään isojen eu-valtioiden etenkin saksan suuntaan, on hyvin totuuden mukainen lausunto kansanpetturi ja vähintäänkin loputtoman ahne oman edun tavoittelija tosin siihen ryhmään kuuluu iso osa opposition poliitikoistakin vasemmistoliittoa unohtamatta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös