Sää

Pohjois-Pohjanmaalla harkitaan ilotulitekieltoa illaksi – Harkinnassa uusi ilotulituspäivä loppiaisaatoksi

Melu- haju- ja välkehaittojen takia on parempi, että käyttämättä jäävät ilotulitteet ammutaan keskitetysti tiettynä ajankohtana.

STT Helsinki

Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset suosittelevat vahvasti, ettei talvimyrskyssä ammuta ilotulitteita.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas kertoo, että pelastuslaitos voi antaa alueellisia suosituksia tai alueellisesti kieltää tai sallia ilotulitteiden ampumisen.

Aaton myrskyisän sään takia Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset valmistelevat parhaillaan kemikaaliturvallisuuslain mukaista alueellista päätöstä, joka sallisi keskitetysti yksityisen ilotulituksen ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta.

Ajankohdaksi on alustavasti suunniteltu 5. tammikuuta kello 18–21, mutta tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan vielä erikseen.

Parempi, että ilotulitteet saa käyttää laillisesti

Honkakunnas sanoo, että melu- haju- ja välkehaittojen takia on parempi, että käyttämättä jäävät ilotulitteet ammutaan keskitetysti tiettynä ajankohtana.

– Näin asuntoihin ei myöskään jäisi varastoon käyttämättömiä ilotulitteita, hän sanoo.

Meri-Lapissa suositus aloittaa ilotulitus vasta klo 21

Lapin pelastuslaitos suosittelee, että Simon, Tornion, Kemin ja Keminmaan alueilla ilotulitteita ammuttaisiin vasta kello 21:n jälkeen. Sään kehittymistä on kuitenkin seurattava paikallisesti, ja talvimyrskyssä ilotulitteiden ampumista ei suositella, pelastuslaitos huomauttaa.

Lue myös:

Pelastustoimi: Ilotulituksen turvallinen tuuliraja on 14 m/s

Lapin pelastuslaitos varoittaa rannikon tuulista: Meri-Lapissa ilotulitus kannattaa aloittaa aikaisintaan kello 21


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös