Ranuan eläinpuistossa odotetaan ennätyskesää – jääkarhunpentu on suurin vetonaula

Ranuan eläinpuistossa odotetaan ennätyskesää – jääkarhunpentu on suurin vetonaula

Ranuan eläinpuiston jääkarhuemo Venus ja jääkarhunpentu.

Elina Korkee

Suomen eläintarhoissa arvioidaan, että kesän kävijämäärät nousevat runsaiksi viileästä alkukesästä huolimatta.

Ranuan eläinpuistossa odotetaan jopa ennätyskesää, sillä jääkarhunpentu houkuttelee runsaasti kävijöitä. Reilut puoli vuotta sitten syntynyt urospentu on vielä pieni, noin 70-kiloinen. Sen isä painaa noin 700 kiloa ja emo 400 kiloa.

–Jääkarhunpentu on suurin vetonaula, mikä Ranualla yleensä voi olla. Viimeksi kun meillä oli jääkarhunpentu, kävijämäärässä tehtiin kaikkien aikojen ennätys. Uskon, että tänäkin vuonna päästään aika lähelle, sanoo Ranua Zoon toimitusjohtaja Tommi Hinno.

Helsingin Korkeasaaren eläintarhaan heinäkuun alku on tuonut runsaasti väkeä. Markkinointipäällikkö Susanna Silvosen mukaan kävijöitä on kertynyt muutamia tuhansia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

–Viileys on hyvä, kunhan ei kaatamalla sada. Kun sää on puolipilvinen ja vähän viileä, silloin eläimet ovat virkeitä, Silvonen vinkkaa.

Myös Ähtärin eläinpuistossa arvioidaan, että kävijöitä riittää. Kiinasta luvattu jättiläispandapariskunta saapuu Ähtäriin vasta joulukuun lopulla, mutta aiemmilta vuosilta tutut suosikit ovat paikalla.

–Karhut ovat hyvin suosittuja, samoin esimerkiksi pikkupandat, lumileopardit ja uhanalainen metsäpeura, kertoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi.

Korkeasaaressa yleisön suosikkeja ovat markkinointipäällikkö Silvosen mukaan noin vuoden ikäiset amurintiikerin pennut, muut kissapedot sekä karhut ja apinat.

Niin Ähtärissä, Ranualla kuin Korkeasaaressakin selvä enemmistö eli suunnilleen 60–70 prosenttia kävijöistä on lapsiperheitä.

–Toisaalta tänne tullaan myös nuorten aikuisten porukoilla, esimerkiksi polttareita viettämään. Korkeasaaressa on vietetty myös kihlajaisia ja häitä, Silvonen kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös