Oppositiopuolueet kritisoivat rajusti Soinia, naisasiajärjestö vaatii jo eroa

Iiro-matti NieminenHelsinki

Oppositiopuolueiden edustajat latasivat perjantaina kovaa kritiikkiä ulkoministeri Timo Soinille (sin.), joka iloitsi blogissaan Argentiinan senaatin päätöksestä torpata abortin laillistaminen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tviittasi, että "Suomi ei voi uskottavasti edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia, kun ulkoministeri samaan aikaan lausuu tällaista".

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari puolestaan vaati pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.) tuomitsemaan Soinin aborttikannanotot.

–  Ei voi olla niin, että vuonna 2018 Suomessa on hallitus, jonka ulkopolitiikasta vastaava ministeri saa vapaasti käyttää arvovaltaansa ja asemaansa naisten oikeuksia vastaan hyökkäämiseen, Kari sanoi tiedotteessa.

Naisasialiitto Unioni vaati perjantaina Soinin eroa ulkoministerin paikalta. Järjestön pääsihteerin Milla Pyykkösen mukaan Soini osoittaa halveksuntaa naisille, jotka joutuvat tekemään abortin laittomasti tai joutuvat sairaalaan abortin seurauksena. Uutistoimisto AFP:n mukaan Argentiinassa tehdään joka vuosi arviolta 500  000 laitonta aborttia, jotka johtavat vuosittain noin sataan kuolemaan.

–  Naisasialiitto Unioni vaatii ulkoministeri Timo Soinin eroa. Kuuleeko hallitus? tviittasi SDP:n kansanedustaja Sanna Marin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös