Norjalaisen ja suomalaisen raideyhtiön koko kaksinkertaistuu – koolla on väliä, sanoo norjalaisen yhtiön toimitusjohtaja

Norjalainen raideyhtiö NRC Group ja VR yhdistävät toimintonsa muodostaakseen Pohjoismaiden suurimman raideinfraan keskittyvän yhtiön.

Jussi Leinonen
Norjalainen NRC Group ostaa VR Groupin tytäryhtiön VR Trackin.

Norjalainen NRC Group ostaa VR Groupin tytäryhtiön VR Trackin.

Ulla Jäske

Norjalainen NRC Group ostaa VR Groupin tytäryhtiön VR Trackin. Yhtiöt muodostavat Pohjoismaiden suurimman raideinfraan keskittyvän yhtiön.

Uuden yhtiön palveluksessa tulee työskentelemään yli 2 450 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto tulee olemaan yli 600 miljoonaa euroa.

VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson toteaa yhtiön tiedotteessa, että VR:n ja norjalaisen yhtiön liiketoiminnat täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että palvelujen osalta.

NRC Groupin toimitusjohtajan Øivind Horpestadin mukaan kyseessä on tärkeä virstanpylväs yhtiöiden historiassa.

– Meidän alallamme koolla on väliä. Kokomme kaksinkertaistuu ja parannamme kilpailuasemaamme viitoittaen tietä jatkuvalle tasaiselle kasvulle.

Yhteiset pohjoismaiset arvot

Horpestadin mukaan yhtiö tulee tarjoamaan suunnittelu-, rakennus-, kunnossapito- ja ympäristöpalveluita arvoketjun kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien maanrakennustyöt ja raiteet sekä turvalaite-, sähkö-, tietoliikenne- ja liikenteenohjausjärjestelmät.

Janssonin mukaan kummankin yhtiön toiminta perustuu yhteisille pohjoismaisille arvoille.

– Meille on tärkeää noudattaa kestävää ja vastuullista lähestymistapaa hankkeiden toteutuksessa ja yhteistyössä asiakkaidemme, työntekijöidemme, sijoittajien ja kaikkien muiden sidosryhmien kanssa.

Yhdistyminen ei vaikuta välittömästi tai suoraan VR Trackin toimintoihin Suomessa ja Ruotsissa. Pidemmällä aikavälillä syntyy uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön maiden välillä ja työntekijöille voi avautua uusia uramahdollisuuksia.

Yrityskaupan jälkeen VR Group on NRC Groupin suurin osakkeenomistaja omistaen noin 18,3 prosenttia yhtiön osakkeista. VR Track saa NRC Groupin standardien mukaisen uuden nimen ja brändin.


Kommentit (1)

  • SME

    Kummassa maassa raideleveys vaihtuu?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös