Naiselle tuomio koirasuden hakkaamisesta ja kuristamisesta – "löi niin paljon kuin lähtee"

Naiselle tuomio koirasuden hakkaamisesta ja kuristamisesta – "löi niin paljon kuin lähtee"

Koirasusi Adrian on rotukoirasusi. Arkistokuva, ei liity uutisen tapaukseen.

STT

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin ja eläintenpitokieltoon viisikymppisen naisen, joka hakkasi koiraansa remmillä eri puolille kehoa ja kuristi sitä. Tuomion mukaan nainen jatkoi koiran pahoinpitelemistä, vaikka koira ulvoi kivusta ja yritti paeta. Tapaus sattui viime kesänä Kouvolassa.

Nainen sanoi, että koira oli napannut kädestä toista naista, joka oli silittänyt koiraa.

–  Kaikki säikähdimme, mutta onneksi ei sattunut ihmeempää, tuomittu totesi oikeudessa.

Naisen mukaan hän oli vain läpsinyt koiraa ja ottanut sitä poskikarvoista kiinni.

–  Koiraa ei sattunut missään tilanteessa. En ole ollut ikinä väkivaltainen ihminen koiria kohtaan. Tilanne oli koko ajan hallussa.

Yksi todistajana kuultu silminnäkijä sanoi naisen lyöneen koiraa "niin paljon kuin lähtee" ja että lyöminen oli jatkuvaa.

–  Vastaaja piti koiran kurkusta kiinni, ja koiran ääni oli tukahtuneempi ääni. Koira ei tehnyt mitään, se ei puolustanut itseään, ja sitä varmaan pelotti.

Toisen todistajan mukaan koiran ulvonta oli vertahyytävää.

–  Huuto oli kivun ja tuskan huutoa, nainen kuvaili.

Lopetti vasta, kun sivulliset tulivat väliin

Todistajat kertoivat oikeudessa, että nainen lopetti koiran pahoinpitelyn vasta, kun muut kadulla olleet ottivat koiran pois häneltä. Paikalle soitettiin poliisit, jotka veivät koiran eläinsuojeluyhdistyksen huomaan.

Todistajien mukaan nainen oli vahvassa humalassa.

Oikeus otti lieventävänä seikkana huomioon sen, että koira oli tuotu Venäjältä, missä sitä oli ilmeisesti kohdeltu kaltoin. Lisäksi siinä oli suden perimää.

–  Nämä seikat vaikuttavat siten, että tällaisen koiran kouluttaminen on erittäin vaativa ja haasteellinen tehtävä.

Nainen tuomittiin 50 päiväsakkoon, joista maksettavaa hänelle tuli 300 euroa.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Koirat ovat vaarallisempia kuin sudet!

  • Koiranomistaja

    Typerä perustelu, että kun on ennenkin hakattu, lieventää tuomiota. Minkälaisia ihmisiä siellä oikeudessa oikein on antamassa tuomioita. Itsellä vaativa rotu, enkä ikinä ole hakannut yhtäkään niistä

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös