Suomi 100

Näin Some repesi alpakoista: Eläin nousi itsenäisyyspäivän symboliksi

Alpakat nousivat tämän itsenäisyyspäivän symboliksi.

Ossi Ahola / Aamulehti
Näin Some repesi alpakoista: Eläin nousi itsenäisyyspäivän symboliksi

Lasten itsenäisyysjuhlat siirtyivät alpakoineen jalkapallostadionille.

Raili Roth

Twitter täyttyi alpakkakuvista ja -videoista Suomen 100-vuotisjuhlapäivänä. Alpakka-gate sai alkunsa, kun lastentapahtuma joutui siirtymään Helsingissä kansallismielisen mielenosoituksen tieltä.

Poliisi kehotti siirtämään Töölöntorille suunnitellun itsenäisyyspäivän lastentapahtuman muualle turvallisuussyistä. Torilla kokoontui keskiviikkona 612-mielenosoitus.

Alpakat nousivat tämän itsenäisyyspäivän symboliksi.

Alpakat alkoivat ilmestyä myös taideteoksiin:

Vanhat matkakuvat Perusta nousivat arvoon arvaamattomaan:

Twiittaajat olivat löytäneet päivityksiinsä yllättävän ilmeikkäitä yksilöitä:

Hupaisan näköiset alpakat ravasivat monen twiiteissä:


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ei Alpakoissa mitään vikaa ole, nättejä ja hyvätapaisia eläimiä. Mutta miksi suomalainen lammas ei ole saanut tässä tilaisuudssa ns. huomiota se laji on ainakin 100 vuotta tuonut villaa ja suomalaisille ruokaa pöytään.. Perusta tuli kyllä peruna, mutta ei niiden mukana tullut Laamoja eikä Alpakoita. Nämä eläimet ovat käpytelly Suomen maaperällä alta 20 vuotta. Tässsä syrjitään lammasta ja lampaan arvoja, suomalaisten hyötyeläin monessa suhteessa. On tuottanut villaa joka kylmässä Suomessa on ollut todella tärkeä. Lihat ja juustoista puhumattakaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös