Muumimuki kuumentaa myös Tori.fi:n – 131 hakua minuutissa ja pyyntihintaa jopa 1 200 euroa

Pekka Rautiainen
Muumimuki kuumentaa myös Tori.fi:n – 131 hakua minuutissa ja pyyntihintaa jopa 1 200 euroa

Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi valmistettu erikoismuki kuumensi muumimukimarkkinat hehkuviksi.

Johanna Puukka

Nettikauppapaikka Tori.fi:ssä on haettu tänään muumimukeja lähes 100 000 kertaa.

–Puoleenpäivään mennessä muumimukia oli haettu palvelusta keskimäärin 131 kertaa minuutissa ja yhteensä yli 95 000 kertaa. Korkein pyyntihinta on 1 200 euroa, Tori.fi:n kauppapaikkajohtaja Timo Huhtamäki kertoo.

Suomalaiset ryhmittyivät kauppakeskusten edustoille yöpymään ja jonottamaan Tove Janssonin syntymäpäivän erikoismuumimukia. Erikoismuki tuli myyntiin vain päiväksi. Tuotteet myytiin myymälöistä loppuun jo aamupäivän aikana.

Myymälöissä ja virallisissa verkkokaupoissa Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi valmistettu muki on myynnissä vain tänään, mutta kaupankäynti jatkuu muissa kauppapaikoissa.

–Tori.fi:ssä on tänään haettu muumimukeja peräti 73 kertaa päiväkohtaista hakukeskiarvoa enemmän. Tavanomaisesti palvelun hakutoimintoa käytetään päivittäin muumimukien löytämiseen noin 1 300 kertaa

Huhtamäen mukaan parhaimmillaan haut 300-kertaistuivat normaalitasosta. Toistaiseksi suurin piikki oli aamulla kello 10.00–11.00, jolloin tunnissa tehtiin 22 300 hakua.

Hype alkoi jo aamuyöllä

Innostus on huimaa, kun huomioi, että valtaosa tuotetta myyneistä liikkeistä avasi ovensa normaaliin kellonaikaan tänä aamuna.

–Tori.fi:ssä hype alkoi aamuyöllä. Hakujen määrä ampaisi aamuneljältä jyrkkään nousuun, joka jatkuu edelleen, Huhtamäki kertoo.

Kalleimmillaan Muumin päivä -erikoismuki maksoi puolenpäivän aikaan nettikauppapaikassa 1 200 euroa. Keskimääräinen pyyntihinta Tori.fi:ssä on noin 175 euroa.

Erikoismukin ohjevähittäishinta oli myymälöissä 29,90 euroa.


Kommentit (1)

  • Sanon vaan

    Hauskaa, että tuo halpamaissa tuotettu krääsä myy. Viimeksi Arabian tuotteilla oli arvoa kun ne valmistettiin Suomessa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös